ODO A1 – HKV/Ons Eibernest A1 (17-17)

Zaterdag 19 december stond HKV op het programma. Na het goede resultaat van vorige week tegen Fortuna wilden we het jaar afsluiten met minimaal een goede wedstrijd tegen HKV, met het resultaat daargelaten. De voorbereiding was prima. Lorraine en Lotte waren beide nog herstellende maar alleen Lotte zat reserve. Isa en Arjen namen ook plaats op de bank. André kon via de whatsapp een live verslag volgen. Henk had vooraf aan de wedstrijd weer een praatje gegeven waarin weer een paar specifieke zaken naar voren kwamen. De vakken kregen individueel taken toebedeeld en er werden scenario’s geschetst hoe te spelen. Ook kwam nog naar voren in het praatje, dat we een relaxte wedstrijd moesten spelen. HKV was de ongeslagen koploper en aan ons was het de taak om ze het verschrikkelijk moeilijk te gaan maken. Zo begonnen we met Margot in de basis aan de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd heel erg scherp. De vooraf afgesproken taken werden heel vlot uitgevoerd. HKV werd in de eerste vijf tot acht minuten volledig verrast en begon moeizaam aan de wedstrijd. Hierdoor werd al gauw een 5-2 score bereikt. De fase die volgde op dit sterke begin was echter heel zwak. Het leek wel of nu we de taken zo goed hadden uitgevoerd, we deze taken weer vergeten waren. Hierdoor waren een paar aanvallen zonder noemenswaardige kans gespeeld. HKV kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en gooide in een vrij korte periode 6 ballen door de korf. 5-8. HKV kwam goed in hun spel en wij werden in de verdediging regelmatig voorbij gelopen. HKV speelde heel veel op de doorbraak en haalde hier veel directe goals of strafworpen uit. Wij wisten ons echter weer te herpakken en scoorde via Daphne een belangrijk doelpunt. 6-8. HKV zette hun goede fase echter door met twee vlotte doelpunten achter elkaar. 6-10. Met nog een ruime minuut op de klok leek de eerste helft in een mineur te eindigen. De laatste aanval werd slordig verspeeld. Toch kregen we nog een bal in de aanval en Wouter wist de score alsnog op 7-10 te brengen. Zo zochten we de kleedkamers op.

Henk deelde de mandarijnen uit aan de liefhebbers en nam de eerste helft kort door en zette hier en daar wat puntjes op verschillende i’en. Één van die i’en was dat de we onze openingsfase niet moesten vergeten, waarin we ijzersterk speelden. De stand bracht voldoende perspectief met zich mee, we waren nog lang niet verslagen door de koploper en we gingen daarom ook met een goed gevoel de tweede helft in.

De score werd meteen door ons heropend. HKV beantwoordde dit met twee goals. 8-12. Vanaf dit moment ging de ODO machine weer goed draaien. Het publiek ging achter de ploeg staan. Mede door de sterk fluitende scheidsrechter begon de wedstrijd vorm te krijgen van een ijzersterke en zenuwslopend stuk. Er werd door beide ploegen over een weer gescoord. Vanaf de 12-12 ging de wedstrijd volledig gelijkwaardig op. Beide ploegen speelden goed korfbal en wisten hun verdediging goed te organiseren. Lennart was ondertussen begonnen met warmlopen. Beide ploegen bleven de korf steeds om de beurt vinden. Lennart kwam het veld in. De slotfase die volgde kan het best omschreven worden als bloedstollend en spectaculair. Toen Daphne de 17-17 op het bord gooide ontplofte de Hofstede. Zowel HKV als ODO zou nog twee aanvallen krijgen in de slotminuten maar wisten niet meer te scoren. De scheids floot af en wij hadden ons dikverdiende punt binnen. Leuk detail, enkele seconden nadat de scheids floot scoorde een heer van HKV vanaf de middellijn. Deze telde gelukkig niet meer.

Zo hebben we een heel mooi punt over gehouden uit deze wedstrijd en sluiten we het jaar af met een goed gevoel. De wedstrijd was een echte wedstrijd op zowel spectaculair als sportief gebied. Beide ploegen scoorden enkele mooie goals en er werd fair gespeeld. De wedstrijd werd enkel nog ontsierd door een man in het HKV publiek die sommige uitlatingen niet binnensmonds wist te houden.

Komend jaar weer met het volledige team aan de bak! Publiek bedankt! Als laatste wil ik toch nog de scheidsrechter vermelden die een knappe wedstrijd floot. In het verleden werden we wel eens zwaar belemmerd door de KNKV maar dat was nu niet het geval. Tot volgend jaar.