Fortuna/Delta Logistiek A2 – ODO A1 (13-18)

Zaterdag 12 december Fortuna A2 – ODO A1. Voor ons was het van groot belang om deze wedstrijd te winnen om niet verder de ranglijst af te zakken. Bij winst zouden we een gat kunnen slaan van 3 punten met de onderste twee ploegen en we zouden Fortuna (1 wedstrijd minder) ook achter ons laten. Daarnaast was deze wedstrijd ook een kans om ons, bij vlagen goed, spel om te zetten tot een overwinning. De eerste twee wedstrijden eindigden onnodig in een gelijk spel en daarna werd verloren van Futura.

Onze voorbereiding was niet heel ideaal. Er moest het een en ander verandert worden om nog een goed team neer te zetten. Zo misten we Lorraine (blessure), Lotte was herstellende van pfeiffer maar zat wel op de bank. Isa en Margot namen hun plaatsen in. André misten we ook want die zat ergens in de sneeuw te vertoeven. Henk hield een praatje vooraf aan de wedstrijd. Hij gaf beide vakken een paar specifieke tips over wie vooral welke taak kreeg. Ook kwam in het praatje naar voren dat we heel positief naar elkaar moesten blijven, ook als het wat minder ging. Als laatste voorspelde hij, dat we Fortuna wel eens op werklust zouden kunnen overtreffen. Deze voorspelling kwam zes minuten voordat de wedstrijd begon al uit toen Fortuna niet langer aan het warmlopen was, in tegenstelling tot ons. Gesteund door ons publiek, dat het Fortuna-publiek ver overtrof in aantal, begonnen we aan deze wedstrijd.

Zo begonnen we scherp aan de wedstrijd. De eerste Fortuna aanval werd afgeslagen waarna wij meteen de korf vonden via een goed uitgespeelde aanval. Fortuna antwoordde hierop met de 1-1. De eerste 15 a 20 minuten gingen heel gelijk op. Er werd over en weer gescoord en beide ploegen hielden elkaar steeds weer in evenwicht. Tot 8-8 wisten we steeds om en om te scoren, waarna wij toch ons overwegend betere spel om wisten te zetten in twee doelpunten achter elkaar. 8-10. Uiteindelijk eindigde de eerste helft in 9-10. Rust. Henk deelde de ondertussen gebruikelijke mandarijnen uit en zette de nodige puntjes op de i.

Tweede helft zetten we ons goede spel voort. We hadden een hele goede fase waarin heel geconcentreerd en rustig werd gespeeld. Er werden goede kansen uitgezocht en de verdediging gaf weinig kansen weg. Op deze manier konden we 3x achter elkaar scoren en brachten we een 9-14 score op de borden. Dit was het breekpunt in de wedstrijd. Fortuna was niet meer in staat om na deze fase hun team weer op de rails te krijgen en scoorde in de rest van de wedstrijd nog maar 4x, terwijl wij datzelfde aantal door de korf gooide. Resultaat: 13-18 in ons voordeel.

Wat mij op viel in deze wedstrijd, in tegenstelling tot vorige wedstrijden, dat we heel rustig en geconcentreerd speelden. Voorgaande wedstrijden wilden we wel eens gehaast en onrustig korfballen en dat was nu zelden het geval. Hierdoor was de passing heel goed en wisten we altijd wel tot een paar kansen per aanval te komen. Het voelde heel relax in het veld en iedereen had er echt zin in. Door ons rustige spel, het positief coachen, ons scherpe verdedigen en toch een beetje ‘vorm van de dag’ wisten we deze wedstrijd winnend af te sluiten. Natuurlijk hebben we ook nog wel wat geluk gehad, want Fortuna had een fase waarin ze een paar hele grote kansen onbenut lieten, maar dat dwing je af 😉 (toch?). Ook voelde de scheids de wedstrijd heel goed aan, wat vorige wedstrijden niet altijd het geval was. Maar dat terzijde. Heel knap resultaat, met dit! Publiek bedankt! Aanstaande wedstrijd staat HKV op het programma. Dan gaan we maar eens kijken of de huidige koploper eens flink dwars kunnen zitten. Ik heb vertrouwen.