GKV (H) 2 – ODO 2 (15-19)

Vorige week donderdag was het dan zover, Sinterklaas bracht zijn bezoek aan de selectie van ODO. Onder andere door de vele gedichten van Paul was het een hele gezellige avond!

Maar na deze ontspanning moesten we ons deze week klaar maken voor de wedstrijd tegen GKV. Een ploeg die het fysieke contact niet schuwt. Na de 15-20 overwinning van het eerste mochten wij dan aantreden. Martijn M begon gelijk scherp (zo’n gedicht helpt dus echt) en wist daardoor de 0-1 op het scorebord te zetten. Helaas wist GKV ook het gat van de korf te vinden, waardoor we op een 2-1 achterstand kwamen. Door onze goede rebound-dames Marije en Maaike konden Rick en Jannes goed aanleggen voor hun schot. Hierdoor stond het halverwege de eerste helft 4-4. Helaas wist GKV de eerst volgende aanval gelijk voor de 5-4 te tekenen. Gedurende de eerste helft bleef het gelijk op gaan en door schoten van Cynthia en Jannes en een vrije bal van Thom, gingen we rusten met een 6-7 voorsprong.

Na rust wist Thom gelijk weer het gat van de korf te vinden: 6-8. Ook weer waren het Jannes en Cynthia (met een one-hander!) die wisten te scoren. Jammer genoeg wist GKV de gecreëerde marge van 3 doelpunten weer te verkleinen naar 1 doelpunt. Maar Martijn M zorgde ervoor dat GKV daar niet lang van kon genieten en bracht het verschil weer terug naar 2. Zo bleef het verschil heel de tijd 1 of 2 doelpunten. Rick werd gewisseld voor Martijn V en even later zou Willem in het veld komen voor Thom. Die gelijk zijn zelf gecreëerde strafworp verzilverde en hiermee zijn 10e(!) doelpunt van de avond maakte. Met nog 5 minuten op de klok was de stand 13-16 in het ons voordeel. Ook Jannes was goed op dreef en scoorde zijn 8e(!) treffer. De scheids dacht echter dat het nog sinterklaas was en gaf nog een cadeautje weg aan GKV. Maar dat maakte niks meer uit, want door twee schoten van Martijn M kwam de stand op 15-19!

Alweer een mooie overwinning voor ODO 2! Zaterdag de wedstrijd tegen onze vrienden uit de Dijk, waarin we deze goede lijn weer door gaan zetten!

Publiek bedankt! We hopen jullie zaterdag om 17:40u weer in de Hofstede te zien!

Het volgende stukje mag worden geschreven door Cynthia.