GKV (H) 1 – ODO 1 (15-20)

GKV 1 – ODO 1

Gisteren stond de belangrijke wedstrijd tegen GKV, samen met Weidevogels, koploper in 2e klasse, op het programma. In de wetenschap dat Weidevogels reeds een punt ’s middags had verspeeld tegen ZKC, wisten we als team dat we vandaag een grote stap konden zetten om weer aan te haken bij de top van de ranglijst. Na een goede warming-up en het gebruikelijk voorstellen van de teams, waren we klaar om de strijd aan te gaan. Mooi om te zien dat veel ODO’ers de moeite hadden genomen om de selectie te komen ondersteunen in Den Haag. Met meer supporters van onze club op de tribune dan die GKV, was de eerste psychologische tik al uitgedeeld.

ODO startte fel en goed aan de wedstrijd en nam via 2 treffers van Willem een snelle 0-2 voorsprong. Helaas had GKV weinig tijd nog om via 2 schoten en strafworp de achterstond om te buigen in een voorsprong. Thijs maakte na een mooie combinatie over verschillende schijven de 3-3. Via een goal van Lotte en GKV was het bij een tussenstand van 4-4 tijd geworden om een gaatje te slaan. Via doelpunten van Diana, Willem en wederom Lotte liepen we uit naar 4-7. Helaas lukte het niet meteen om een gat te slaan van 4 punten en bleek GKV in de buurt. Met een frommelgoal, zoals sommige van ons team dat omschrijven, maakte Willem 5-8, maar wederom herstelde GKV dit gat door twee snelle treffers. Vanaf 7-8 was ODO dat door goede aanvallen en scherper verdedigen een nieuw gat sloeg. Via treffers van Lotte, Thijs, Sanne en Iris liepen we razendsnel uit naar een gat van 5 treffers, 7-12.  Helaas bleek dit gat wederom van korte duur en via 2 treffers op rij van GKV en konden we maar kort van onze grote voorsprong genieten. Willem zetten weer een gat van 4 op scorebord door een vrije bal te benutten, maar GKV had kort voor rust het laatste woord door zonder afvang de 10-13 binnen te schieten.

In de rust was er een mengeling van positiviteit en frustratie te voelen bij ons team . Positief dat we met een gat van 3 goals en 13 doelpunten in 1 speelhelft tegen de koploper gingen rusten, frustratie omdat we een klasse beter waren dan GKV en dit niet goed genoeg benut hadden in de eerste helft. Het gat had meer dan 3 doelpunten moeten zijn. Patrick zetten de puntjes op de ´i´ bij ons en het vertrouwen in een goede afloop voor ODO was voelbaar.

Echter had ook GKV vertrouwen geput uit het feit dat ze niet op een onoverbrugbare achterstand en begon feller aan de tweede helft dan ODO. Een logisch gevolg was dan ook dat ze het gat verkleinden naar 11-13. Via een knappe actie en bijbehorend schot van Thijs werd het toch weer 11-14 en na een mooie combinatie waaruit Diana een strafworp mee kreeg, verzilverde Willem deze kans en was er weer een verschil van 4 doelpunten. GKV rook echter bloed en ODO speelde een periode matig, maakte verkeerde keuzes en kreeg het niet voor elkaar om goede aanvallen op de mat te leggen. Dit leidde tot 3 doelpunten op rij van GKV, waardoor het verschil nog maar 1 was. Wat ondanks het niet al te beste spel wél goed was om te zien, is dat we er met zijn allen in bleven geloven en voor elkaar bleven knokken. Verder dan 1 punt lieten we GKV ook niet komen en via een vrije bal van Willlem werd het gat weer 2 punten, 14-16. GKV klampte nog 1 keer aan, maar Lotte ook een vrije bal en zo was wederom een klein gat geslagen.  De eindfase was inmiddels aangebroken en het werd tijd om de wedstrijd in het slot te gooien. Het vak van Mark, Chiel, Lotte en Iris hield het hoofd kan en deed de broodnodige nuttige onderscheppingen en via functioneel korfbal kon het andere vak goede aanvallen neerzetten. Na 2 rake schoten van Willem was de wedstrijd 2 minuten voor tijd definitief beslist. Via een prachtige one-hander van onze jongste speelster Lotte, werd de eindstand van 15-20 bepaald. Een knappe overwinning tegen een fysiek spelende koploper, dat werd gevierd. Na afloop konden wij een keer nagenieten op de bank, kijkend naar ODO 2, dat als een echt team zijnde ook zich naar een overwinning vocht. Met vier punten in de kofferbak keerde de selectie terug naar Maasland. Supporters, super om jullie ook bij uitwedstrijden in zulke getalen langs de kant te zien!!

Volgende week spelen we tegen TRIAZ, in onze eigen sporthal de Hofstede. Volgende week willen we overwinningenreeks voortzetten en onze supporters verwennen met een goede pot!

Goed weekend en hopelijk tot volgende week!