ODO A1 – Valto A1 (11-12)

Zaterdag 10 oktober: ODO A1 – Valto A1. Het veldseizoen zou worden afgesloten met de kraker tegen Valto. Deze tegenstander kennen we goed waardoor het een spannende wedstrijd zou worden.
We begonnen de wedstrijd na een voorbereidend praatje van Henk en André (en later nog van mevrouw van Leeuwen) de wedstrijd erg scherp. We waren gefocust op onszelf, op onze tactiek en onze mogelijkheden, waardoor er een heel sterk ODO stond te korfballen. In de eerste twintig minuten zou de score dan ook al naar 6-1 getild worden door goed lopende aanvallen met veel combinaties en goede kansen. Door het maken van verstandige keuzes in de aanval, het pakken van goede schoten en het baltempo maakten we het Valto erg lastig. In de verdediging zaten we er goed bovenop, er werden bal-lijnen verdedigd en Valto kwam moeilijk tot aanvallen en maakte veel plaatsfouten. Naarmate de eerste helft afliep werd Valto echter sterker en kwam via een paar aanvallen toch nog redelijk eenvoudig in de buurt. De ruststand was 9-6 in het voordeel van ODO.
De tweede helft de taak om het strakke verdedigen vast te houden en te blijven scoren zodat Valto niet dichterbij kon komen. Dit lukte in het begin goed waardoor de score nog werd uitgebouwd tot 10-6, maar daarna waren de rollen omgedraaid. Doordat de scheidsrechter lastig floot en Valto steeds sterker werd verliepen de ODO aanvallen nog maar moeilijk. De focus lag niet langer op ons eigen spelletje maar meer op de tegenstander en op de scheidsrechter waardoor er in de aanval veel slechte keuzes werden gemaakt en de aanvallen veel te kort duurden. Door de korte ODO aanvallen had Valto de ruimte om zijn aanvallen rustig op te bouwen en zorgvuldig af te maken. Mede door het hoge aantal vrijeballen kwam Valto langszij. De laatste tien minuten waren dan ook erg spannend maar het wilde niet lukken. Valto maakte de wedstrijd af met een strafworp: 11-12.
De conclusie na de wedstrijd is, is dat we goed in staat zijn om een wedstrijd naar onze hand te zetten door gewoon sterk te korfballen, maar dat we de wedstrijd even snel weer kunnen verliezen door het sterkte korfbal niet vol te houden.
Ik denk dat het eerste veldseizoen veel vertrouwen geeft voor de zaal. We hebben een paar hele sterke wedstrijden gespeeld en er is veel inzet van iedereen. Tactisch worden we steeds slimmer.