ODO sluit veldseizoen winnend af en blijft ongeslagen in eigen huis

Zaterdag speelden we alweer de laatste competitiewedstrijd op het veld. De weergoden waren ons goed gezind, want ook nu weer een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Na het zure puntverlies van vorige week tegen Reeuwijk waren we erop gebrand om deze wedstrijd in winst om te zetten en onze ongeslagen status thuis te behouden. Hekkensluiter Korbis kwam op bezoek. Een ploeg die het lastig heeft dit seizoen en pas 1 overwinning wist te noteren, maar wat zeker niet mocht leiden tot onderschatting. Iets met een ezel en een steen….

We begonnen de wedstrijd goed. Scherp, vol energie en op zoek naar de juiste kansen. We pakten direct de voorsprong en liepen uit van 4-1 naar 6-2. Korbis bleef ons echter in het spoor door teveel verdedigende fouten aan onze kant en kwam terug tot 7-5, waarna de marge niet groter werd dan 2 of 3 doelpunten in ons voordeel. We gingen rusten bij een stand van 11-9. Elf doelpunten maken in 1 helft is meer dan prima, maar verdedigend moest het toch echt iets scherper om Korbis geen geloof te geven in een goede afloop. Toch gebeurde na rust hetgeen waarvoor we gewaarschuwd waren. Korbis was scherper in de afronding en pakte brutaal de voorsprong bij 11-12 en 12-13. Aanvallend ging het bij ons op dat moment iets moeizamer. Martijn van Vliet kwam in het veld voor Michiel waardoor Mark meer rebound kon pakken en Martijn voorin zijn kunsten mocht laten zien. De aanvallen werden beter en langer en Martijn zette ons weer naast Korbis. Vanaf dat moment hebben we de wedstrijd weer naar ons toegetrokken en hebben we laten zien dat we geleerd hebben van vorige week. Er werden prima aanvallen neergezet door de juiste mensen uit te spelen. Ook verdedigend waren we scherper en werden belangrijke ballen onderschept. We liepen uit naar 18-15 en het laatste doelpunt van Korbis was alleen nog voor de statistieken. De punten bleven in Maasland en die ezel heeft zich niet nogmaals aan diezelfde steen gestoten…

Door winst van KOAG en puntverlies van Achilles bij GKV is de stand nu bovenaan: Achilles 13, ODO 11, KOAG 10. Ik denk dat we met een goed gevoel terug kunnen kijken op deze eerste helft veld en dat we met vertrouwen het zaalseizoen tegemoet kunnen zien. Na een weekje rust staan ons een aantal oefenwedstrijden te wachten: vr 23/10 in sporthal Hogeveld in Den Haag tegen KZ Danaïden (19u15) en op za 24/10 tegen Alo (15u00) in de Houtrusthallen in Den Haag. Op 7 november start de competitie. We hopen ook in de zaal weer op jullie support te kunnen rekenen! Tot dan!