ODO B2 – Avanti (P) B5 (4-7)

Na een week zonder wedstrijd, mochten we vandaag dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd spelen. Van te voren had ik duidelijk gemaakt dat ik een scherp begin wilde en hebben jullie aangegeven van elkaar waar onze krachten liggen.

Dit ging deels goed. De eerste twee aanvallen werden prima uitgevoerd en door middel van twee schoten van Fleur kwamen we 2-0 voor. Hierna zakten we echter in, waardoor de tegenstander meteen twee doorloopballen scoorden. Dit was echt niet nodig. Zelf zetten we de eerste helft prima aanvallen neer, alleen vergaten we te scoren. Avanti deed dit wel 1x dus gingen we met een (onnodige) 2-3 achterstand de rust in.

Al met al hadden we een prima eerste helft gespeeld, alleen vergaten we ons zelf te belonen. De tegenstander van ons (die voornamelijk naar binnen gingen om een doorloopbal te maken) kwam helaas scherper dan ons uit de kleedkamer.

Om eerlijk te zijn was de 2e helft niet het niveau dat jullie kunnen halen met zijn allen. We begonnen slap, zetten geen aanvallen op, maakten veel te veel plaatsfouten en lieten Avanti te makkelijk doorloopballen scoren. Zo liep Avanti ook uit naar een verdiende 2-7 voorsprong. Af en toe moeten we gewoon een stuk feller zijn en onze acties doorzetten. Wat wel positief om te zien is, is dat jullie niet opgaven, dit resulteerde dan ook in beter spel aan het einde van de tweede helft. Laura zette haar actie goed door, waarmee ze een strafworp verdienden en die ook benutte! Hierna mocht het andere aanvalsvak aantreden en na schoten over verschillende schijven beloonden Amy deze aanval met een mooi schot.

Wat positief was om te zien, is dat jullie niet opgaven en aan het einde het spelbeeld weer konden omdraaien. Wat minder was, was de voorsprong zo makkelijk uit handen geven. Ook als we onder druk komen te staan, moeten we ons eigen blijven spel spelen. Volgende week een nieuwe kans. Dan gaan we de punten mee naar Maasland nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen dit seizoen!
Het volgende stuk mag geschreven worden door Naomi.