ODO 1 – Weidevogels 1 (18-16) #FotoUpdate

ODO 1 - Weidevogels 1
Bekijk de alle foto’s van Bram van Leeuwen.

Na de gewonnen wedstrijden van afgelopen weken, mochten we vandaag aantreden tegen Weidevogels. Hoewel het de vorige weken niet altijd even makkelijk ging, zijn we er wel altijd met zijn allen voor blijven knokken. Dit resulteert dan ook in 4 punten uit 2 wedstrijden. Kortom qua punten een prima resultaat.

Na een heel ‘relaxt’ praatje waarbij er vooral op gehamerd werd dat we sterk moesten beginnen, stapten wij met een extra boost (bij winst een rondje van Patrick) het veld op. Dit voerden wij helaas niet helemaal correct uit, waardoor we in het begin van de wedstrijd telkens achter de feiten aanliepen. Iris tekende voor de 1e treffer aan onze kant. Wat vooral opviel was dat Weidevogels twee schutters had waarvan het voornamelijk moest komen. Wij zelf bleven goed mee scoren maar desondanks kon Weidevogels een voorsprong pakken van 5-8. Hierna speelden wij solide aanvallen die werden beloond met doelpunten. Door doelpunten van Sanne R, Mark, Martijn en Willem gingen we erop en erover! Dit resulteerde dan ook in een ruststand van 9-8 voor ODO.

Wat vooral positief is, is dat we deze wedstrijd goed terugkwamen van een achterstand, in tegenstelling tot een voorsprong weggeven/verkleinen (vorige wedstrijden) vlak voor de rust. In de rust werd er gezegd dat het belangrijkste was om het spel van de laatste 10 minuten vast te houden. Waar ik persoonlijk erg tevreden over was, was de manier waarop wij kansen creëerden. In de laatste 10 minuten pakten we voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong door mooie uitgespeelde kansen. Het was dus met name zaak om deze voorsprong verder uit te breiden.

In de praktijk lukte dit helaas niet. Weidevogels bleef mee scoren waardoor het verschil in de beginfase nooit groter werd dan 2 goals. Hierdoor lieten wij ons echter niet van de wijs brengen en zetten prima aanvallen neer. Het grootste verschil tussen Weidevogels en ons was dat de doelpunten bij hun vooral over 2/3 schijven kwamen en wij alle 8 (!) hebben gescoord. Ons spel was hierdoor verrassender. Weidevogels kwam nog twee keer tot een gelijke stand, maar vanaf 14-14 bleven we altijd een voorsprong houden. Door middel van 2 mooie schoten van Thijs kwamen wij weer op 2 verschil. Dit bouwden we verder uit door een prima uitgevoerde vrije bal van Sanne A en een keurig afgemaakte strafworp van Willem. Hierna maakte Tim zijn rentree in het 1e van ODO. Goed dat je weer terug bent, buurman! Weidevogels scoorde de laatste treffer, deze was echter voor de statistieken.

Kortom, we hebben vanaf eind eerste helft een prima pot gespeeld tegen een goed spelend Weidevogels. Met name door onze inzet, onze uitgespeelde kansen, positiviteit en score over alle schijven zijn de 2 punten hier in Maasland gebleven. Passie, plezier en prestatie. Volgende week spelen we uit bij Achilles, die wij nog kennen uit de oefenperiode.

Supporters bedankt, wij hopen jullie volgende week weer te zien!