ODO 2 LAAT ALBATROS ONTSNAPPEN.

Om het degradatie spook definitief van zich af te schudden moest ODO 2 vandaag de punten pakken tegen Albatros 3. De uitwedstrijd werd 16-11 verloren, maar dat was meer omdat ons 2e tegen zichzelf aan het korfballen was. Het veld werd nu betreden met de bedoeling deze nederlaag te revancheren. Al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Grimbergen wist ODO de score te openen. Deze voorsprong werd echter weer snel teniet gedaan. De Maaslanders zouden wel het initiatief houden en zo wist Thom na vijf minuten het eerste gaatje te slaan door de 3-1 binnen te schieten. Deze voorsprong wist ODO vast te houden tot 6-3 halverwege de eerste helft, maar toen was de verdediging even niet goed bij de les. Met drie afstandschoten op rij wist Albatros weer op gelijke hoogte te komen, waarna het ook gelijk voor het eerst op voorspong kwam. ODO liet het deze keer echter niet gebeuren dat er een gaatje geslagen werd en maakte weer gelijk. De laatste vijf minuten zouden de ploegen om en om scoren, zodat de ruststand na de doelpunten van Rick, Sanne en Thom uiteindelijk op 11-10 kwam te staan.
Beide ploegen waren door de coaches op scherp gezet in de rust. Vooral de verdediging deed het bij beide teams erg goed. Het waren uiteindelijk de gasten uit Zwijndrecht die de doelpuntloze periode van 11 minuten doorbraken en weer op gelijke hoogte kwamen. ODO kwam hierna weer op voorsprong door een kort kansje wat Martijn M. netjes afmaakte. Het lukte ODO echter niet meer om weer een gaatje te slaan. Albatros bleef strak in het spoor en wist elke voorsprong ook gelijk weer weg te poetsen. Hoewel ODO de hele tweede helft aan de goede kant van de score wist te blijven werd het in de slotfase toch op achterstand gezet. Met nog slechts drie minuten op de klok werden nog eens alle registers open getrokken om dit recht te zetten. De gasten wisten echter de wedstrijd met een paar lange aanvallen slim uit te spelen. Ondanks alle inzet lukte het ODO niet meer om nog de gelijkmaker te scoren, zodat de scheidsrechter de wedstrijd af floot bij 15-16. Een nederlaag met een bittere smaak en een gevoel van bestolen te zijn. Als je de hele wedstrijd op een kleine voorsprong staat wil je aan het eind niet met lege handen staan. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft ODO 2 nog één punt nodig om zeker te zijn van behoud in de reserve 2e klasse. Dit moet gerealiseerd worden in de wedstrijden tegen KCC of KOAG 3. Volgende week staat de wedstrijd in Capelle aan de IJssel op het programma tegen KCC 5. Deze wedstrijd start om 21:20 uur in sporthal de Schenkel in Capelle aan de IJssel.