VRIENDENSCHAAR NEEMT REVANCHE OP ODO.

Voor het vlaggenschip van ODO wordt het zaak om punten te pakken in de laatste drie wedstrijden in de competitie. Het degradatie spook waard nog steeds rond boven Maasland na het verlies tegen Fortis vorige week. Tegenstander van deze week was Vriendenschaar uit Hardinxveld, wat nog een appeltje te schillen had met ODO na de nederlaag in hun eigen “Wielewaal” in december. Scheidsrechter Cor Bond, voor veel oudere ODO’ers een oude bekende, was uit Veldhoven komen rijden om alles in banen te leiden. De score werd geopend door de gasten, maar Thijs wist de score weer snel gelijk te trekken. Het werd al snel duidelijk dat Vriendenschaar deze keer zich het kaas niet van het brood wilde laten eten. De felle duels waren niet van de lucht, waar de leidsman zijn handen vol aan had. De Maaslandse verdediging moest ook te vaak aan de noodrem trekken, waardoor de er een flink aantal doelpunten vanaf 2,5 m gescoord mochten worden. Toch wist ODO de hele eerste helft gelijke tred te houden met de gasten. In de dying seconds voor de rust wisten Judith en Thijs ODO op een kleine voorsprong te zetten, zodat de kleedkamers werden opgezocht bij 11-10.
Ook deze week kwam ODO niet scherp uit de kleedkamer. Binnen een paar seconden hadden de gasten de gelijkmaker er al in liggen, waarna zij de aanvallen besloten af te stemmen op de scheidsrechter. Met de felle acties naar binnen wisten zij in het tweede deel 5 strafworpen te forceren. Zo wisten zij langzaam maar zeker weg te lopen naar 12-15 na veertig minuten spelen. Met ons 200e doelpunt in de competitie bracht Mark ons weer een beetje dichterbij. De aansluiting werd echter niet meer gemaakt, want twee strafworpen en een velddoelpunt later was de voorsprong opgelopen naar 13-18 en restte ODO nog maar twaalf minuten om dit recht te trekken. Diana was intussen in het veld gekomen voor Eline en wist voor ODO uiteindelijk de korf weer eens te vinden. Helaas volgde daar weer een doelpunt van 2,5 m voor de tegenstander op en was het verschil weer terug op vijf. Met nog slechts vijf minuten op de klok begon de tijd wel erg te dringen. Bart wist met zijn vliegende omdraaibeweging de bal met één hand door de korf te krijgen en toen Diana even later ook weer raak schoot leek er weer hoop te gloren. De lange laatste minuut liep echter al toen deze hoop definitief gesmoord werd door weer een doelpunt van de gasten uit Hardinxveld. Het laatste doelpunt voor ODO werd door Bart van afstand binnen geschoten, maar de laatste minuut was ook nog lang genoeg om Vriendenschaar nog eindstand op 17-21 te zetten. Met dit verlies staat ODO nog vaster op de 7e plaats in de competitie, nadat KOAG en Tilburg gisteravond tot punten deling kwamen. De resterende wedstrijden speelt ons vlaggenschip tegen deze ploegen, dus hebben we het nog wel in eigen hand. De wedstrijden zullen dan wel gewonnen moeten worden en dan is het te hopen dat Swift haar sportieve plicht doet in de laatste wedstrijd tegen Tilburg in hun thuishal. ODO 1 mag nu echter eerst twee weekenden van de rust genieten, want volgende week heeft men in Tilburg wel wat anders te doen dan korfballen. Deze wedstrijd wordt op 28 februari gespeeld, als de feestneuzen weer zijn opgeborgen. De rest van de vereniging heeft dan geen programma, dus kunnen er een hoop supporters achter ons aan reizen naar Tilburg. Er gaan geruchten dat er een bus voor de supporters geregeld gaat worden naar Tilburg, zodat ons vlaggenschip alle steun krijgt in deze belangrijke wedstrijd. Alle reserves en invallers bedankt voor jullie aanwezigheid. Vooral Thom en Jannes voor jullie speciale rol in deze wedstrijd, wat helaas niet tot de bedoelde punten heeft geleid.