ODO A1 – Avanti (P) A1   10-12

Door Niek

Zaterdag 8 februari stond Avanti A1 op het programma. De waarde van de wedstrijd was iedereen bekend, net als de voorgaande wedstrijden. We hebben de afgelopen week prima getraind. Het rouleren onder de paal kwam weer naar voren en wederom de passing, die perfect moest zijn. Zo begon de wedstrijd in een goed gevulde Hofstede om 14:15 nadat ODO 7 kampioen was geworden. In de eerste aanval stonden Wouter, Thom, Claire en Lotte D. De verdediging werd bezet door Lennart, Lorraine, Nikki en ik.

De wedstrijd begon scherp. De eerste helft was ODO zeker de bovenliggende partij. Het ondertussen gebruikelijke riedeltje werd prima uitgevoerd. Dat houdt in: scherpe passing, snelheid en overal druk geven in de verdediging. Genoeg redenen voor een 6-3 voorsprong in ons voordeel.

De tweede helft zou uiteindelijk in zwaar contrast komen te staan met de eerste helft. De passing viel langzaam weg, de snelheid nam af en Avanti kon steeds vrijer bewegen in hun aanvallen. De score ging nog een tijdje over en weer maar uiteindelijk belandden we in een fase waarin Avanti 4x wist te scoren. Daan en Daphne werden vervolgens ingebracht om het verschil weer te dichten maar dit wilde niet meer lukken. Genoeg redenen voor de 10-12 uitslag.

Hele, hele kostbare punten die we niet gepakt hebben. Dit weegt niet op tegen de inzet die we met z'n allen in de strijd hebben gegooid, iedereen was weer tot het gaatje gegaan. Het tempo van de eerste helft hebben we niet vol kunnen houden, maar die eerste helft biedt wel veel vertrouwen voor de komende twee finales waarvan eentje in S'gravenzande wordt gespeeld en de andere in onze eigen Hofstede.