SWIFT EEN MAATJE TE GROOT VOOR ODO.

Voor de eerste returnwedstrijd was Swift uit Middelburg naar Maasland komen rijden. Als gedeeld koploper waren de gasten vandaag zeer gemotiveerd om deze reis ook de punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd in Middelburg was een hele spannende. ODO moest toen pas in de laatste tien minuten buigen voor de thuisploeg, nadat zij tweemaal eerder een achterstand hadden weggewerkt. Met de nodige handvaten die door Dirk waren aangedragen werd na het voorstellen de wedstrijd gestart onder de bezielende leiding van scheidsrechter Blok uit Katwijk aan Zee. De openingstreffer was voor ODO met een afstandschot van Iris. De gasten wisten dit al weer in dezelfde minuut recht te zetten. ODO wist in de openingsfase nog een kleine voorsprong te nemen. Met twee treffers van Mark en een strafworp van Willem stond het na vijf minuten 4-2. De gasten kwamen langzaam maar zeker in een ritme en wisten steeds makkelijker de korf te vinden. Zo wist Swift halverwege de eerste helft een eerste gaatje te slaan naar 6-8 en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tegen alle afspraken in lieten de Maaslanders zich verleiden om in het tempo van Swift mee te gaan. Hierdoor kon het gebeuren dat ODO na twintig minuten wel weer de aansluiting kreeg bij 8-9, maar door een slordige afronding niet de gelijkmaker konden maken. Deze mindere fase van ODO hielp Swift in het zadel. Zij leken helemaal in hun element en alles lukte bij de gasten. Met zes doelpunten in deze slotfase van de eerste helft wisten zij de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ruststand kwam uiteindelijk op het bord te staan met de gemaakte strafworp van Bart, die deze op 9-15 zette.
Er zou in het tweede bedrijf uit een ander vaatje getapt moeten worden, wilde ODO nog een rol spelen in deze wedstrijd. Door het eigen spel en tempo te spelen werd de tweede helft weer een gelijk opgaande strijd, maar kon ODO niet de inhaal slag maken. Jesse kwam na 6 minuten in het veld voor Michiel in een poging het tij te keren. De Maaslandse verdediging wist het nu wel steeds beter dicht te houden, waardoor de Zeeuwse gasten wat langer naar doelpunten moest toe werken. Aan Maaslandse kant ontbrak het echter aan dat kleine beetje geluk wat je soms nodig hebt. Er werden wel goede aanvallen gespeeld, maar de afronding was dan vaak net niet scherp genoeg. Halverwege de tweede helft, bij een 13-18 tussenstand, wist ODO de gasten bijna 10 minuten van scoren af te houden, maar verzuimde zelf ook te scoren. Hier had het vlaggenschip beter gebruik van moeten maken om de druk bij de gasten op te voeren. Het omgekeerde gebeurde uiteindelijk toen Swift tien minuten voor het einde de wedstrijd in het slot gooide door het verschil weer zes te maken. Deze laatste tien minuten zouden de gasten de wedstrijd rustig uitspelen en met om en om scoren werd er uiteindelijk afgefloten bij de 18-25 eindstand. Helaas geen stunt en bonuspunten voor ODO, maar, op de mindere fase na, toch een prima wedstrijd met veel strijd door het hele team. Volgende week wacht er weer een wedstrijd waar ons vlaggenschip goed aan de bak mag. Tegenstander is dan in Ridderkerk de andere koploper KCR, wat overtuigend aan de returns is begonnen door Tilburg in eigen huis met 15-25 te verslaan. Het vlaggenschip kan dus ook wel weer wat steun gebruiken bij deze wedstrijd. Ik hoop dan ook weer de nodige support op de tribune te zien in sporthal “de Fakkel” in Ridderkerk te zien, waar om 17:15 uur de wedstrijd zal starten.