ODO 2 KAN KOPLOPER HKC 3 NIET VERRASSEN.

ODO 2 wist zich met de overwinning op KOAG 3 voor de kerst in de veilige middenmoot te nestelen. Een goed uitgangspunt om aan de returnwedstrijden te beginnen. De eerste return was gelijk tegen de koploper HKC 3 uit Hardinxveld, waar de uitwedstrijd met 17-10 werd verloren. De Maaslandse reserves zijn, na de mutaties bij begin zaalseizoen, nu echter beter op elkaar ingespeeld en met de goede resultaten in de laatste wedstrijden in het achterhoofd werd er met vertrouwen naar deze wedstrijd toegeleefd. De gasten lieten echter direct zien waarom zij de koplopers zijn, want binnen een paar minuten keek ODO al tegen een 1-4 achterstand aan. Halverwege de eerste helft leek ODO weer aansluiting te krijgen bij 3-5, maar de gasten wisten deze hoop in de kiem te smoren. Met een tussensprintje van vier doelpunten op rij wisten zij een gat te slaan naar 5-12 vlak voor rust. Hoewel de klok al even stil stond, wisten beide ploegen nog een keer te scoren. De kleedkamers werden derhalve opgezocht bij de 6-13 tussenstand.
In de tweede helft zou ODO dit gat niet meer kunnen dichten. De gasten wisten de marge te vergroten naar een verschil van zeven bij 7-15, waarna zij wat gas terug namen. Halverwege de tweede helft werden Rick, Jesse en Lotte D nog ingebracht om met vers bloed binnen de lijnen nog iets te forceren. De gasten lieten zich echter niet verrassen en speelde de wedstrijd degelijk uit. Steeds als ODO een doelpunt scoorde, werd er een doelpunt tegenover gezet. Er werd in de slotfase dan ook minder vaak gescoord en werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten bij de 11-18 eindstand. HKC 3 blijft hiermee de ongeslagen koploper en lijkt het kampioenschap binnen te gaan hengelen. ODO 2 houdt de veilige marge met de degradatie plaatsen op zes punten, doordat ook KV Vlaardingen en ADO 2 hun wedstrijden verloren. Laatst genoemde is de tegenstander van volgende week, zodat ODO 2 volgende week in ’s Gravendeel, bij winst, definitief afstand kan nemen van de staart ploegen. Met een negende man langs de lijn gaat dit altijd wat makkelijker, dus hopen we weer op jullie komst naar sporthal “de Schenkel”in ’s Gravendeel waar we om 14:30 uur zullen beginnen.