Avanti (P) A2 – ODO A2

Door Een trotse coach

Ik werd vrijdag vereerd met het verzoek om A2 te coachen. Uiteraard zei ik daar direct ja tegen. Dat werd thuis niet door iedereen in dank aanvaard, maar dat is dan maar zo.

Voor de wedstrijd het praatje. En het viel me op dat heel A2 met aandacht luistert en leergierig is. Ik denk ook dat dat de reden is dat jullie dit seizoen zo gegroeid zijn. Jullie luisteren en willen leren. De thuiswedstrijd tegen Avanti was nog wel bekend. Het was (een van de) beste wedstrijd(en) die ik gezien had. hij werd destijds niet gewonnen, maar het was wel een wedstrijd om trots op te zijn.Ook deze keer zouden we hetzelfde doen: strak en conconcentreerd verdedigen, en rustig maar wel gevarieerd aanvallen.

Na een volledig mislukte yell begon de wedstrijd. Avanti opende scherp, maar ODO wist gewoon mee te scoren. Na een minuut op 6 was het gewoon 3-3. Of jullie nu verrast waren dat jullie gewoon mee konden komen, of dat het wellicht toch te gemakkelijk ging weet ik niet. Maar feit is wel dat daarna een periode volde waar Avanti te gemakkelijke scoorde, en ODO niet tot goede aanvallen kwam. Het werd dus in korte tijd 7-3. Toch lieten jullie de kopjes niet zakken, maar rechtten de rug en zochten de concentratie en focus weer op. Dit resulteerde er in ieder geval in, dat Avanti bijna niet meer tot scoren kwam. De ruststand was dan ook 8-5.

In de rust aangegeven dat Avanti nerveus gaat worden als het gaatje teruggebracht kan worden naar 2 punten. Hier werd door ODO de hele tweede helft samen keihard aan gewerkt. Met nog 10 minuten te spelen was het 10-7, met nog steeds kansen als het gaatje teruggebracht wordt naar 2 punten. En het werd 10-8 door een schot van Nathan vanaf de lijn! Helaas werd dit door de scheidsrechter beoordeeld als op de lijn…. Dus niet…. Kort daarna werd het toch 11-7 en was de wedstrijd gespeeld. Avanti scoorde nog 3 keer in de laatste minuten, waardoor een toch was geflatteerde eindstand van 14-8 op het bord kwam.

Kortom. Een uitstekende wedstrijd, waarbij iedereen goed werkte voor elkaar. En het vertrouwen in de winst bleef tot kort voor het einde in de kopjes. Bedankt voor deze leuke wedstrijd!!

Uiteraard ook Twan en Bart bedankt voor reserve zitten en invallen.