Een eekoorn is ook mor een rat zonder strafblad*

Door Dré

De voorbereiding van de wedstrijd begon met een hele late lunch. In het kader van het programma tot terugdringen van de ijzeren voorraad bladerdeeg met Plaattaart met biet, boerenkool en geitenaas. Smakelijk. Recept staat in de Allerhande van de heden maand, op blz 63. Naar smaak eventueel wat koriander van den Turk toevoegen. Met een pond biet in m’n mik richting de Buitenhof. Samen met een bonte verzameling eigen spelers, invallers, reserves, bekend en nieuwe publiek. Leuk en prima geregeld. Goesting!

De voorbereiding zoals vanouds strak georganiseerd door Margot, aanvoerder van dienst. Evengoed waren de vakken één minuut na het verlaten van de kleedkamer al weer veranderd. Uiteindelijk wordt het toch in de wandelgangen even geregeld. Met terugwerkende kracht vond ik mijn opmerking om ‘wakker te beginnen’ goed geplaatst, alleen zonder de gewenste uitwerking. Met 2-0 achter gingen we dan echt van start. En BAM, BAM. 2-2 op het bord. En toen ging het hard beste mensen. Heel hard. Middels situaties waarbij zelfs elementen van jarenlange training in terug te zien waren. Een werd een voorsprong van +5/6 bereikt. Voorlopig hoogtepunt van 2015 voor het vijfde. Het heden wordt ooit wel het verleden*.

 

Kort voor en rust en daarna werd er wat van de voorsprong afgesprokkeld door Excelsior. Resulterend in een gelijk stand zo halverwege de tweede helft. Tijd voor het vijfde de rug te rechten, moed te verzamelen, korf te barricaderen met zakken hooi en balen zout en ten strijde voor wat doelpunten. Probeer te blijven ademen. Via slinkse aanvallen en linke schoten toch weer een +2 voor het vijfde op het scorebord. Ammel goei*. En geen vogel en vuiltje in de lucht om met de borst vooruit over de finishlijn te paraderen.

 

Hadden we even niet op de slotfase gerekend. Via een domme strafworp, slordige aanval , onterechte vrije bal en verkeerd genomen vrije bal stonden we weer gelijk. Hoe da ge een schoon ding toch kunt verbrodden man*. Einde wedstrijd. En ne goudvis dóe pas kunshes at 'em gin ete ni mer kregd*.

 

Dat brengt me bij de kwestie van het weekliedje. Het lieke klinkt bekend*. Door diverse volgers is Koriander van de Turk aangemeld als weekliedje®. Op zich kan de redactie zich vinden in deze keuze, enkele en alleen waren de Fixkes vorige week ook al weekliedje®. En dat zo een uitzondering betekenen op het regime van niet twee weken achtereen dezelfde uitvoerend artiest met een Weekliedje®. Welja, dat moet dan maar alleen omdat de versie van Swinder niet op Spotify staat. Staan trouwens sowieso weinig liedjes met Koriander in als titel op de Spotify. Deze ene een Duits kinderverhaaltje. Dat u dat weet.

 

Weekliede®: Fixkes – Koriander van den Turk* (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)
*) Sam Valkenborgh