SPRANKELEND ODO OVERKLAST FIKS.

Na een toch wel succesvolle 1e helft veldcompetitie was er even een weekje gas terug genomen. Het weekje vrij had de spelers wel goed gedaan, maar ze stonden nu toch weer te trappelen om de tegenstander een veeg uit de pan te geven. In het toernooi van de Haagse korfbaldagen moest het vlaggenschip aantreden tegen Fiks uit Oegstgeest. Deze oude bekende kennen we natuurlijk allemaal nog van vorig seizoen van het trommel incident en waar ODO in de uitwedstrijd geen spaan heel hield van Fiks. Zij zouden dus alles uit de kast halen om revanche te nemen op deze vernedering. Door de afwezigheid van Willem en Jesse maakte coach Dirk Sercu van de gelegenheid gebruik om de jonkies uit ODO 2 in te passen. De wedstrijd startte met Mark, Michiel, Sanne A en Eline in de eerste verdediging en Martijn M, Bart L, Sanne R en Iris in de eerste aanval. Fiks, als thuis spelende ploeg in het schema, startte niet goed en was na drie passes de bal al kwijt. ODO startte wel scherp en wist in de eerste aanval via het afstandschot van Sanne R de score te openen. Dit werd weer snel hersteld door Fiks en zij kwamen niet veel later ook op voorsprong uit een strafworp. Mark wist de achterstand echter weer recht te trekken, waarna het verjongde vak weer in de aanval kwam. Vanaf dit moment zou ODO de wedstrijd naar zich toe gaan trekken. Met twee afstandschoten van Martijn M in evenveel minuten was het eerste gaatje geslagen. Het andere vak zou dit voor ODO verdubbelen met een afstandschot van Sanne A en de vrije bal van Eline, zodat het na 11 minuten al 2-6 stond. Dit zou niet veel later nog vergroot worden naar 2-7 door het doelpunt van Iris, waarna Fiks ook eindelijk weer de korf wist te vinden. Met twee doelpunten uit een schot en een doorloop werd het verschil weer drie, maar de veldverhouding werd door Eline weer op het scorebord gezet door de 4-8 binnen te schieten. Met nog twee minuutjes tot de rust ( er werd maar 2x 20 min. gespeeld) wist Fiks uiteindelijk de ruststand nog op 5-8 te zetten.
Na de rust werd het meer en meer duidelijk dat Fiks steeds meer tegen zichzelf ging korfballen en zich druk maakten om allerlei randzaken. Zij wisten na rust wel weer een stapje dichterbij te komen, maar de overwinning kwam voor ODO nooit meer in gevaar. Elk doelpunt van Fiks werd gepareerd door ODO en toen ODO bij een tussenstand van 7-9 weer een tussensprintje trok was de wedstrijd gespeeld. De doelpunten van Bart, Iris en Sanne A brachten de stand op 7-12 halverwege de 2e helft. Dirk besloot nog meer jong talent binnen de lijnen te brengen. Judith en Martijn V kwamen in het veld voor Sanne R en Martijn M. Door het samen brengen van deze oud A1 spelers schoot het baltempo omhoog en werd Fiks even overdonderd. Judith gaf ook direct haar visitekaartje af door te tekenen voor de 8-13 en 8-14, waarmee zij ook gelijk het laatste ODO doelpunt op het scorebord schoot. In de laatste vier minuten werden er nog wel heel leuke aanvallen opgezet, maar deze leverden geen doelpunten meer op. Fiks maakte van de gelegenheid gebruik om aan schade beperking te doen en bracht de eindstand op 11-14. De jonkies hebben in deze wedstrijd laten zien dat zij hard aan de deur rammelen om door te stomen naar het vlaggenschip. Dit houdt de gevestigde orde scherp en ook zij laten zien hard te werken voor hun plaats. Allemaal goed voor de resultaten en daar plukken wij als publiek de vruchten van. Gisteravond was ook weer een groot aantal Maaslandse supporters achter het vlaggenschip aangereisd, waar zij een heel leuke wedstrijd kregen voorgeschoteld. Uiteraard dank hiervoor en u bent allemaal weer uitgenodigd om maandagavond om 21:25 uur in sporthal “de Zuidhaghe” aan de Beresteinlaan 625h in Den Haag jullie sterren aan een overwinning te helpen. Er wordt dan aangetreden tegen Achilles uit Den Haag, wat net als ODO op het veld 2e staat in de competitie in dezelfde klasse. Dit beloofd dus weer het nodige vuurwerk en bij winst speelt ODO zeker op woensdagavond in de kwartfinale.