ODO 5 – Avanti (P) 6   12-9

Door ODO 5 op andere schoenen

6) KVS 7 uit. Uitslag -2. Gemiddeld 18,5°C
Ai. Toen was ik te laat voor het verslag. Of de Praatpaal was eerder. En dan was het nog wel zomertijd ook. Hoe dan ook, beter later dan helemaal niet. Wat gebeurde er ook weer in Scheveningen op 18 oktober om 11:30. Nou niet heel veel bij KVS. Ongeveer net zo uitgestorven als aan de Baanderheer deze dag. Wel een uiterst aangenaam zonnetje. KVS was daar evenzo de scheids, palen, ballen etc. Zal daarom zijn geweest dat we mooi op tijd begonnen.

De wedstrijd zelf kwam niet flitsend uit de startblokken dit vroege uur. Veel doelpunten vielen er ook niet. ODO had balbezit, 38 schoten per aanval en wat doelpunten. KVS haast geen balbezit, wat schoten en wat doelpunten. Het is niet eerlijk, maar wel waar. In de rust wel een kleine voorsprong op het bord. Geen zelfgenoegzaamheid in de rust, voor het geval dat de verwachting was.

De tweede helft dan. In de verdediging wat tactisch gepolijst van het beleid der verdediging. Resulterend in een negatieve doelpuntenspiraal voor KVS. Helaas geen Hosanna vervolg, want het aantal pogingen/per doelpunt ging bij ODO had ook double digit growth te pakken. Zo rond de 57 dacht ik. Status qua dreigde zich af te tekenen. Helaas was daar toch ineens de achterstand en de domper van de dag. En het zonnetje scheen fijn. Met een mooie tweede plaats gaan we naar de zaal. Even een paar maanden geen zand in de wasmand.

-2) Avanti 6 thuis. Uitslag +3. Gemiddeld 12,9°C
Je kan de boel opknappen en alles een beetje in dezelfde tinten schilderen. Veel moeite, tijd en geld en niemand ziet het. Zo kan je renoveren, maar hoeveel leuker is het om gewoon alles een andere, vrij willekeurige, kleur te geven. Veel leuker! Wennen aan de zaal krijgt zo een andere betekenis. Spelen in een soort permanente zonsondergang. En je weet met paars zonlicht bij de zonsondergang is het prachtig weer geweest die dag. Ik vind het prima geworden!

Om te wennen was het opperbeste wedstrijd. Voorsprong, vast houden, uitspelen, klaar. Dat wennen zit wel goed dit jaar. Thuisvoordeel in the pocket. Voor de zekerheid volgende week nog een extra wenwedstrijd. ONDO 5 komt dan naar de vloer kijken. Doen Margot en Jeroen dan weer mee?

-1) ONDO 5 thuis. Uitslag x. Gemiddeld 9,7°C (normaal)
Ik ben klaar met wennen. Wie schrijft er volgende week een verslag? Weet ik ook wat jullie hebben uitgespookt.