ODO 2 WINT KNOTSGEKKE WEDSTRIJD VAN DOT 2.

Voor ODO 2 was het deze week erg belangrijk om de punten mee naar Maasland te nemen, zodat we niet als rode lantaarndrager de zaal in zouden gaan. De Maaslandse reserves speelden vandaag voor de verandering eens na het vlaggenschip, wat Paul een goed gevulde reservebank opleverde. Het duurde echter even voor de wedstrijd kon starten, want eerst moest de waterplas weer veranderen in een korfbalveld. Met wat dweilwerk van Mieke van Leeuwen en Sanne A was het water na ruim een half uur verdwenen en kon de wedstrijd, onder luid protest van de coach van DOT 2, dan toch eindelijk beginnen. Het is eigenlijk wel gek dat je als gastploeg het veld bespeelbaar moet maken. Het lange wachten had de thuisploeg blijkbaar geen goed gedaan, want de openingsfase was voor de Maaslanders. Er werden goede aanvallen bespeeld, maar ook nu moest de afronding nog een fijn afstelling ondergaan. Na vier minuten was het dan zover en schoot Bart de nul voor ODO van het scorebord. In de volgende aanval was Martijn V zijn tegenstander te slim af en wist met zijn doorloop de stand naar 0-2 te tillen. Het 2e aanvalvak van DOT wist ook de korf te vinden met een afstandschot, maar Judith zorgde met haar schot dat de marge van twee gehandhaafd bleef. De thuisploeg kwam echter steeds beter in de wedstrijd en wist het toch voor elkaar te krijgen om halverwege de eerste helft weer op gelijke hoogte te komen bij de 4-4 tussenstand. ODO speelde wel lange zorgvuldig opgezette aanvallen, maar de afronding blijft toch een verbeterpuntje. Verdedigend zat het wel goed, want de thuisploeg zou in de eerste helft niet meer tot scoren komen. ODO deed dit wel uit een strafworp van Martijn V en een schot van Bart, zodat bij 4-6 aan de thee begonnen kon worden.

De warme kleedkamer en de thee had de spelers blijkbaar goed gedaan, want ODO kwam scherp uit de kleedkamer terug. Binnen enkele seconden had Martijn M er weer een doelpunt bij laten zetten voor ODO. Helaas wist ook de thuisploeg snel de korf te vinden en werd er weer van vak gewisseld. Ook dit ODO vak wist in no time de voorsprong weer te vergroten. Met het doelpunt van Martijn V en Bart die weer eens zijn fly by doorloop met één handje afmaakte, stond er na 4 minuten spelen ineens 6-9 op het bord. Martijn M zorgde nog een keer voor een veilige marge van vier door weer snel te scoren en leek ODO op een walkover af te stevenen. Om de één of andere reden wilden toen echter ineens de doelpunten niet meer vallen. Ook werd er af en toe onnodig balverlies geleden, waardoor de thuisploeg langzaam maar zeker het gat wist te dichten en bij 10-10 weer langszij kwam. Er waren echter nog 18 minuten te spelen, dus nog niets aan de hand. Thom werd rond deze tijd gewisseld, nadat bij hem de kramp in de kuiten schoot. Paul maakte van de luxe omstandigheden gebruik en zette Jesse op zijn plaats in. Joyce wist ODO nog een keer op voorsprong te zetten voordat de thuisploeg genadeloos leek toe te slaan. Na de 10-11 van Joyce nam de thuisploeg het initiatief over en kwam bij 12-11 voor het eerst op voorsprong. Nog 10 minuten op de klok, dus Paul greep in om toch nog voor de punten te kunnen gaan. De moegestreden Martijn V, die een heel pittige tegenstander had, werd vervangen door Willem en Joyce maakte plaats voor Sanne A.. Ook Maaike, die het gewoon prima deed maar verandering kan soms kansen forceren, maakte plaats voor Iris. Zo werd het slot offensief ingezet, maar ook de thuisploeg bracht vers bloed in. Hun ingevallen heer wist met zijn eerste schot direct weer een voorsprong op het bord te zetten. Twee misverstandjes in de ODO verdediging zorgden ervoor dat ODO met nog 3 minuten op de klok, wat er achteraf nog 6 bleken te zijn, tegen een 15-12 achterstand aan keek. Er was dus maar één optie en dat was vol in de aanval gaan. De thuisploeg wist hun voorsprong echter niet goed uit te spelen. Hun frustratie schoot naar het kookpunt toen er werd gefloten voor tijdrekken. Zij deden dit echter zo opzichtig dat de scheidsrechter er niet omheen kon. In de hierop volgende aanval schoot Jesse van dichtbij koel de 15-13 binnen, waar ODO weer inspiratie voor meer mogelijkheden uit putte. Het vak met Bart, Diana, Willem en Sanne A wisten de thuisploeg flink onder druk te zetten en zij konden niet anders dan de aanvallen met overtredingen afstoppen. Hierdoor kreeg Willem met twee afgeronde strafworpen alle Maaslanders op de banken. Nu was het zaak om met het hoofd te gaan korfballen en geen overtredingen te maken in de verdediging. Wederom ging ODO veel beter met de situatie om en dwong de tegenstander om fouten te maken. De drang bij de thuisploeg om nog te scoren werd erg hoog, maar als de tegenstander gaat schiet terwijl Bart onder de korf staat zijn de aanvallen snel voorbij. Zo ook vandaag en dat was koren op de molen voor ODO. De klok stond al even stil toen Iris ODO met haar schot weer op voorsprong zetten. DOT kon dus weer in de achtervolging en bij hun eerste poging was Bart daar weer om de bal af te vangen en in één zwaai de bal weer naar het ODO aanvalvak te gooien. ODO ging wel goed om met de kleine voorsprong en zette rustig een aanval op, maar de thuisploeg wilde meer en maakte weer een overtreding. Judith mocht in de dying seconds nog voor een vrije bal gaan staan. Koel als Judith is werd dit doelpunt ook gelijk de eindstand 15-17, want de scheidsrechter floot vrijwel direct voor het eind van de wedstrijd. In alle jaren dat ik nu mee loop heb ik zelden zo’n gekke eindfase van een wedstrijd meegemaakt. De spelers wisten op het juiste moment te vlammen en verdedigend de rust te bewaren om geen overtredingen te maken. Met vijf doelpunten in even veel minuten werd de wedstrijd toch naar Maaslandse kant gekanteld. Met deze overwinning laat ODO 2 weer twee ploegen achter zich in de competitie en kan zich nu gaan voorbereiden op het zaalseizoen. De spelers hadden echter weinig tijd om de overwinning te vieren en sprongen onder de douche. Er was tenslotte een Grieks restaurant gereserveerd om deze overwinningen te vieren. Na deze gezellige afsluiting van het veldseizoen konden de spelers moe maar voldaan in de auto’s springen om zich naar Maasland te laten rijden. Chauffeurs enorm gedankt voor jullie hulp bij het vervoer van de spelers. Ik hoop dat we tijdens het zaalseizoen ook op u kunnen rekenen, want ook dan staan er weer een paar wedstrijden op het programma waar we weer het land in mogen. Nu eerst genieten van een weekje rust, voordat de voorbereidingen aan het zaalseizoen weer van start gaan.