ODO TROEFT JULIANA OP ALLE FRONTEN AF.

Voor het vlaggenschip stond er deze week op papier een pittige wedstrijd op het programma. Tegenstander Juliana uit Oud Gastel stond immers op de 2e plaats met een doelsaldo van gemiddeld 17 doelpunten per wedstrijd, waar ODO slechts tot 12 komt. Daar staat wel tegenover dat ODO de minste tegendoelpunten heeft in de poule. De verdediging dus vasthouden en aanvallend het verschil zien te maken. Het debuut van Bart tegen OZC kreeg een vervolg, omdat Mark nog niet fit genoeg was voor een hele wedstrijd. De eerste aanval had de druk er meteen goed op en binnen twee minuten was daar al de openingstreffer van Sanne A. Willem bleek vandaag in een ouderwetse vorm te steken en wist ook snel de korf te vinden. Het andere aanvalvak bleek minder scherp te zijn, waardoor Juliana zeven minuten later weer op gelijke hoogte wist te komen. Willem wist ODO weer heel snel vanaf de strafworpstip op voorsprong te zetten, maar dit was van korte duur. Met twee afstandschoten kwamen de gasten weer gelijk en namen een kleine voorsprong. Toen werd het weer even stil, maar na acht minuten mocht Juliana de voorsprong uitbreiden naar 3-5 via een vrije bal. De thuisploeg schakelde een tandje bij en wist deze achterstand binnen twee minuten weer recht te zetten met de doelpunten van Willem en Sanne A. Bij de thuisploeg was het deze keer er op en er over, want ook Bart wist als eerste in het tweede aanvalvak de korf te vinden en zette de 6-5 op het bord. Helaas waren de gasten een paar minuten later ook weer trefzeker van afstand. Dit zou de laatste keer zijn dat zij op gelijke hoogte kwamen. Willem maakte deze keer zijn doorloop weer eens keurig af en Eline deed hem dit niet veel later prima na op aangeven van Willem. Zo werden de kleedkamers opgezocht bij een 8-6 tussenstand.
Deze voorsprong was oké, maar het was nog geen gelopen race. De ploeg uit Oud Gastel gaf zich nog niet gewonnen en schoot uit de startblokken voor het tweede bedrijf. Zij verslikten zich echter regelmatig in hun aanvallen, waardoor zij niet tot scoren kwamen. Jesse deed dit wel na een paar minuten en luidde een doelpunten reeks voor ODO in. In het volgende kwartier wisten Willem 2x en Bart en Iris de stand naar 13-6 op te krikken. Pas in de 23e minuut wisten de gasten voor het eerst de korf te vinden. Mark mocht ook in deze wedstrijd invallen en speelde naast Bart op de plaats van Jesse een twintigtal minuten mee. Willem, zoals eerder gezegd in vorm vandaag, zette tien minuten voor tijd met zijn 7e treffer 14-7 op het bord. ODO was intussen begonnen met het zorgvuldig opzetten van de aanvallen met meerdere schoten per aanval, maar helaas niet de verdiende doelpunten. De verse spelers die bij de gasten ingebracht werden wisten ook het tij niet te keren. Pas vijf minuten voor tijd wisten zij hun tweede en laatste doelpunt van de 2e helft te scoren. Het slot akkoord was echter voor ODO en kwam van de handen van Mark die de eindstand op 15-8 zette. Met deze overwinning stijgt ODO naar de tweede plaats in de competitie en kan volgende week de “groene”reeks naar de zaal voltooien tegen DOT 1 in Oss. Zij kunnen dit natuurlijk niet alleen en hopen ook weer op uw steun in deze wedstrijd. Ook ODO 2 treedt aan tegen de reserves van DOT, zodat u twee wedstrijden kunt aanschouwen. Voor het vervoer van ons vlaggenschip ben ik nog op zoek naar trouwe supporters/ouders, vriend of vriendin die gelijk met de spelers wil vertrekken, zodat er een paar mee kunnen rijden. Na de wedstrijden is het plan om met z’n allen te gaan eten, voordat we de thuisreis aanvangen. Dat beloofd weer een gezellige boel te worden, weet ik uit ervaring.
Ik hoor graag van u en tot volgende week, Arno.