ODO 1 nieuwe nummer 2; mooie dag aan Baanderheer

Door Jaap

Een zonnige herfstdag in oktober begon mooi met de eerste overwinning van ODO F1. De pupillen van trainers Rob van der Hak en Daphne Wierda wonnen met 5-3 van Excelsior. B1 moest helaas de titelaspiraties bijstellen door het verlies op ONDO, maar kan volgende week nog wel gedeeld kampioen worden door te winnen van koploper Avanti. ODO 7 mocht als eerste ploeg thuis kennis maken met de nieuwe veldafmetingen op ons natuurgras, en liet er geen gras over groeien. De misschien nog wat benevelde Leidenaren vanwege het Leids Ontzet kregen een (extra) kater te verwerken en werden met een 16-4 nederlaag naar huis gestuurd. ODO 3 werkte hard om er uiteindelijk een gelijkspel tegen DES uit te slepen.

Bij de confrontatie van ODO 2 met Phoenix 2 keerde een oude bekende terug bij ODO. Als hoofdtrainer van zondagvereniging Phoenix was Rob Berreboom aanwezig bij de reserves, en zag dat door de luxe van twee speeldagen in één weekend dat de wissels uit Phoenix 1 het verschil konden maken tegen ODO 2.

ODO 1 speelde een degelijke wedstrijd tegen de nummer 2 Juliana uit Oud Gastel, waarin in de tweede helft het verschil werd gemaakt. Door de winst mag ODO zich nu de nieuwe nummer twee noemen.

Voordat het eten geserveerd werd mocht het vele publiek bij ODO A1 – Valto A1 zich de winnaar noemen. Beide ploegen speelden attractief korfbal, waarbij in de slotfase Valto A1 de winst naar zich toe trok. ODO had in de dying seconds nog kans op de gelijkmaker, maar het geluk was niet aan de zijde van ODO (15-16). Hoewel A1 een knappe teamprestatie neerzette, mogen de acht doelpunten van captain Lotte Dingjan niet onvermeld blijven. A1 heeft nu vier punten achterstand op drie koplopers, en zal dus voorlopig moeten afwachten of die veel misstappen gaan maken.

Na deze wedstrijd werden prima Broodjes Hete Kip menu&#39s geserveerd door Team Westgaag. Het smaakte weer heerlijk! Voor wie een lange dag aan de Baanderheer nog niet lang genoeg was was er nog een Pubquiz, waarbij ook enkele Valto junioren meededen. Het was een topdag aan de Baanderheer.