ODO 2 SPEELD GOED, MAAR SCOORT TE WEINIG.

Na het verlies vorige week in Purmerend wilde de jonkies van ODO de punten deze week in Maasland houden. Dit moest helaas wel weer zonder Bart, want hij zou weer in 1 op de plaats van Mark spelen. tegenstander was Phoenix uit Zoetermeer, wat gedeeld eerste staat met Merwede 2 en Fortuna 3. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Cerdijn gingen de ploegen op jacht naar openingstreffer. Deze viel na 4 minuten uit de verzilverde strafworp van Kees. Nog in de zelfde minuut viel echter de gelijkmaker van Phoenix al weer door de mand. De gasten namen ook gelijk een voorsprong door na de vakwissel weer snel te scoren. Na een afgeronde doorloop van een Phoenix dame stond het na krap 8 minuten 1-3 en moesten de Maaslanders weer in de achtervolging. ODO zou het hierna 10 minuten dicht houden, maar had aanvallend zelf ook moeite om de korf te vinden. Pas in de 18e minuut wist Martijn V de aansluitingstreffer te scoren. Hierna duurde het weer te lang voor deze treffer een vervolg kreeg, waardoor de verdediging na 19 minuten toch weer een tegentreffer te verwerken kreeg. Judith wist voor ODO echter weer snel voor aansluiting te zorgen, maar deze keer hield de verdediging niet zo lang stand. Met twee afstand schoten en een makkelijk gegeven strafworp wisten de gasten weg te lopen naar 3-7. Met nog een paar minuten tot de rust werden de ruggen gerecht voor een slotoffensief van de thuisploeg. Judith wist met twee doelpunten de achterstand te halveren en bracht de ruststand op 5-7.
Met de verdediging zat het wel goed bij ODO maar aanvallend moesten de kansen beter uitgespeeld worden. Dat de verdediging goed stond bleek ook weer in het begin van het 2e deel. Mark, herstellend van zijn blessure, mocht na enkele minuten het veld betreden voor Kees. Hij er was blijkbaar op gebrand om zijn invalbeurt goed neer te zetten, want hij was het die weer voor aansluiting zorgde. Toen even later Cyntia de gelijkmaker scoorde besloot Phoenix het over een andere boeg te gooien. Met de inbreng van verse spelers uit Phoenix 1 wisten de gasten na 13 minuten ook weer de korf te vinden en direct met vier doelpunten op rij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met nog tien minuten te gaan stond het ineens 7-12 en had ODO een wonder nodig te hebben om deze wedstrijd nog in hun voordeel te beslissen. Er werd nog een tandje bij geschakeld, maar de twee doelpunten van Judith en de score van Mark konden niet voorkomen dat de punten uiteindelijk naar Zoetermeer gingen. Bij het laatste fluitsignaal stond er uiteindelijk 10-14 op het scorebord. Hiermee blijft ODO 2 op de zevende plaats, maar heeft het volgende week nog een kans om een plaatsje te stijgen. Het zou wel lekker zijn om met een overwinning het veldseizoen af te sluiten in Oss. Hier worden de degens gekruist met DOT 2 wat na zes wedstrijden één puntje meer heeft als ODO. Met voldoende support moet dit een te nemen hindernis zijn. De wedstrijd start om 17:05 uur aan de Macharenseweg 8 in Oss, na de wedstrijd van DOT 1- ODO 1. Dat zijn dus weer twee wedstrijden voor één geld en ik hoop dus dat er wat fans achter ons aan reizen naar Oss.