OZC 1 – ODO 1   11-14

Door Dirk Sercu

Dirk Sercu
27 september 2014
OZC-ODO/Maasland 1
ODO/Maasland 1 mocht naar Rotterdam om het daar op te nemen tegen OZC. OZC staat 2de in het klassement met 2 punten voorsprong op ODO/Maasland en had nog geen thuiswedstrijd verloren. Een moeilijke, maar geen onmogelijke opdracht voor de Maaslanders.
Mark Zegwaard start als wissel wegens spierletsel, in zijn plaats debuteert Bart van Leeuwen. Verder zijn er geen wisselingen in de basisopstelling. Buiten Mark is de reservebank goed gevuld (waarvoor dank aan de betrokkenen) om te kunnen ingrijpen wanneer het vizier niet scherp zou gestaan hebben.
Of dit laatste een invloed had gaan we niet weten, maar ODO/Maasland neemt een vliegende start. Binnen de 10 minuten staat het 0-4, met goed korfbal en uit zeer weinig kansen. Willem opent de score vanop 2.5m nadat Eline foutief werd afgestopt. Sanne Van Altena verdubbelt met een kort kansje. Bart schiet zijn eerste bal raak van ver, wat bijzonder is als debutant. Iris schiet ook raak. Zoals ik al zei, 4 doelpunten en van vier verschillende spelers én met mooi korfbal. OZC besluit toen alle registers open te trekken om ODO/Maasland uit hun ritme te halen. Daarbij worden ruwe overtredingen en verbale intimidaties (ook richting scheidsrechter) niet geschuwd.
Bart let even niet op in de verdediging bij de korf en de prijsgegeven wegtrekker wordt benut 1-4. Het antwoord komt met het tweede doelpunt van Willem van afstand deze keer, 1-5. Een mooie combinatie van OZC en Willem kan niet anders dan aan de noodrem trekken tegen zijn zeer snelle heer; strafworp voor OZC. Deze wordt gelukkig voor ons gemist (het zou niet de laatste zijn). Een paar aanvallen verder een onoplettendheid van Eline en opnieuw een strafworp, 2-5. Iris wordt op haar beurt foutief afgestopt op een doorbraak en nu gaat de bal bij ons op de stip, keurig omgezet door Jesse, 2-6. Eline zet een vrije bal om en het staat zelfs 2-7. OZC worstelt zich nog wat beter in de wedstrijd en nam vaker het initiatief, of wij laten hen vaker het initiatief nemen in deze fase van de wedstrijd. Ondertussen wordt er door hen nog een strafworp gemist. Bart zijn heer van heel ver, 3-7. OZC kent vervolgens een goede periode en zet door naar 5-7 ruststand met een strafworp tegen Willem en vervolgens een schot door dezelfde heer.
Toen OZC na rust op 6-7 komt middels een schot, valt er ook nog eens een doelpunt uit onze handen, namelijk Eline knap vrijgespeeld door een doorbrekende Sanne van kortbij en vakwissel, 6-8. OZC zet toch nog een keer aan, met hun snelle herenduo kunnen zij eindelijk de score terug in balans brengen. Dit is de wake-up call die we nodig hadden, want plots beginnen de aanvallen weer te lopen en worden ook de foutjes afgestraft. We kunnen net zoals in de aanvangsfase weer uitlopen naar 4 doelpunten verschil, 8-12. Sanne van Altena wordt foutief gehinderd en de scheidsrechter vindt dat genoeg om een strafworp te geven. Willem nemer van dienst neemt dit cadeau dankbaar in ontvangst. De derde misser van OZC vanop de stip zou een fatale zijn, want aan de overkant laat Willem nog een keer zien hoe het wel moet, nadat hij deze keer foutief werd afgestopt. Jesse scoort een kort kansje vanwege het te gretig inspringen van zijn heer en Iris knalt van ver ODO/Maasland weer op een ruime marge, 8-12. OZC antwoordt met een vrije bal en een schot uit de handen van hun aanvoerder. Maar Iris heeft er genoeg van en revancheert zich zeer sportief, na een onterechte gegeven gele kaart, door van ver haar derde goal te maken. Met op dat moment nog 2 minuten te spelen denk je dan dat de winst binnen is, maar eindelijk een doelpunt uit dameshanden van OZC maakt het toch weer spannend, 11-13. De aanvallen daarvoor al waren het toonbeeld hoe je een wedstrijd gecontroleerd uitspeelt en ook in deze ultieme fase van de wedstrijd wordt dit nogmaals gedemonstreerd door Willem, Sanne, de voor de moegestreden Eline ingekomen Marije, en Michiel. Sterker nog Willem wordt prima vrijgespeeld door Sanne en we konden nog een score bijtekenen in ons boekje, 11-14.
Een goede wedstrijd waarbij concentratie getoond werd gelet op de aanvangsfase maar ook gelet op het feit hoe we omgingen met de afleidingen door de tegenstander en de scheidsrechter. Uiteraard nog een aantal werkpunten die opgepikt zullen worden tijdens de trainingen !