ODO 5 tot zover

Door Dré

ODO 5 tot zover
Ik had me voor genomen om weer braaf iedere week een verslagje over de verrichtingen van het vijfde te schrijven. De voornemen heeft hopeloos gefaald. In complete radiostilte gingen de eerste spierpijn veroorzakende trainingen, onwennige oefenwedstrijden en competitieduels voorbij. Wees gerust het vijfde is nog levend. Vandaag een hernieuwde poging om trending topic te worden aan de Baanderheer. Bescheiden ambitie siert in dit geval. Inhaalslag is het woord.

 

1) Velocitas 5 thuis. Uitslag: +8. Gemiddeld: 16,7°C
Voor het eerste competitietreffen kwam Velocitas naar de Baanderheer. Hadden ze net zo goed niet hoeven dan als ik nu naar de uitslag kijk. Van de wedstrijd zelf weet ik vooral nog dat het heerlijk vertoeven was in de dug-out, goed gevuld en lekker zonnetje. In het veld werd er gescoord en niet teveel doorgelaten. Zo plichtmatig als het hier staat was het ook wel, sprankelen en verassen deed het nog niet. Flinke run doelpunten op het einde, resulterend in een mooie +8.
Weekliedje: Nazomer vibes. Saint Motel – My Type (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)

 

2) VEO 5 uit. Uitslag +3. Gemiddeld: 17,7°C
Met enige omzwerving naar het complex in opbouw van VEO. Groot of klein veld was lang de vraag. Groot veld was het. Prima. Met Nikos moederziel alleen op de bank en invalscheids in spijkerbroek gingen we los. Onder een nog pittig zonnetje trouwens. Scoren ging niet al te vlot, maar met de rust evenwel een comfortabele voorsprong op het bord. Niet dat er een bord was, maar als er een bord was geweest dan had er enfin. In de tweede helft was het scoren helemaal moeilijk. Voor zowel ODO als VEO, dat dan weer wel. Evengoed kwam VEO langzaam dichterbij. Echter de wedstrijd was ruim op tijd klaar om de twee punten veilig te stellen. Na de wedstrijd de vraag: wat is eigenlijk het doel dit seizoen? Nog geen antwoord, maar einde van heerlijk ongecompliceerd ballen in zicht.
Weekliedje: Zondag met niks. War Child – Pilow Talk (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)

 

3) Avanti 6 thuis. Uitslag +3. Gemiddeld: 15,9°C
En weer stond er een compleet team vandaag. Compliment waard aan de invaller dames tot zover en wedstrijdsecretariaat ook tot zover. Als team doen we graag wat terug zodoende hadden onze twee dames en drie van de heren al de nodige speelminuten in de benen. Wederom moesten we het doen zonder praatje van Margot, die een heel lang weekendje weg. Ook geen andere speler met Hansaplast ambities dus konden we ter voorbereiding ongecompliceerd volstaan met het schuiven van de poppeetjes over de vakken volgens het geheel eigen 3 eigen-2 eigen+3 eigen -2 invallers systeem. Avanti 6 bestaat uit een team van lange afstandslopers, om welhaast gek van te worden. Maar met hard lopen alleen komen er geen punten op het scorebord. Gelukkig. De eerste punten waren voor ODO. Echt hard ging het niet. Het scoren dan, die heren bleven maar rennen. Arme voetjes. Met de rust dan +2. Niet om ongerust van te worden, maar gelopen was het zeker nog niet. In de tweede heft kwamen we vlot uit de startblokken, met een frisse ingefluisterde tactiek(dank!) . Avanti kon het even niet meer bijbenen en kon niks anders dan het vijfde, door twee stippen, op +4 te laten komen. Punten bijna zeker. Het laatste kwartier was er één van 101 fouten. Moegestreden is de positieve uitleg. Avanti wist hiervan niet voldoende te profiteren. Derde winst voor het vijfde. Na afloopt de eerste dagdromen over kampioen worden op het terras. Check de ODO Flickr voor mooie plaatjes van Bram.
Weekliedje: Op punten. Superfood – Mood Bomb(http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)

 

4) Valto 5 uit. Uitslag +2 (voorspelling). Gemiddeld 14,3°C (voorspelling)
Komende zaterdag gaan we naar de Lier om aldaar het vijfde van Valto te ontmoeten. In de voorbereiding net -2 verloren van Valto 4. Valto 5 heeft ook nog geen punten gemorst. Kortom belangrijke punten te verdelen tussen de Westlandse kassen. Ik verwacht dan ook wel dat de ad interim aanvoerder onalledaagse formuleringen aan het collectioneren is voor het colloquium voor de ontmoeting. Ik zal proberen dan weer een stukje te schrijven. Tot dan is het #ODO5.