Solide ODO door winst richting subtop

Door Jaap

ODO mocht afgelopen weekend naar Rotterdam om het op te nemen tegen de nummer twee uit de poule, OZC. De onlangs uit de junioren overgekomen Bart van Leeuwen beleefde zijn debuut als basisspeler omdat Mark Zegwaard teveel hinder ondervond van een blessure. ODO startte voortvarend en stond na tien minuten riant met 0-4 voor, waaronder een schot van de debutant. OZC besloot het over een andere boeg te gooien en probeerde met fysiek spel en verbaal vuurwerk de Maaslanders en de scheidsrechter te intimideren. Ook wisten zij inmiddels de korf te vinden en halverwege de eerste helft staat een 2-7 tussenstand op het scorebord. Vlak voor rust kregen de Rotterdammers het op hun heupen en slopen naderbij, waardoor met een ruststand 5-7 de kleedkamer werd opgezocht voor een peptalk van coach Dirk Sercu.

Na rust trok OZC de stand nog eenmaal gelijk, wat een signaal was voor ODO om een tandje bij te schakelen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Fouten van de tegenstander werden weer afgestraft en de Maaslanders liepen weer uit naar een 8-12 voorsprong. In de slotfase werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld, waarbij de ingevallen routiniers Jakomijn Hoogendam en Marije van Dijk met hun rebound ervoor zorgde dat ODO lange aanvallen kon blijven spelen. Sanne van Altena had vlak voor tijd nog een schitterende assist op schutter Willem van Vliet, die de eindstand op een 11-14 overwinning bepaalde.

Coach Dirk Sercu was zeer te spreken over de scherpte in de beginfase en het volwassen einde van de wedstrijd, waarbij de ploeg niet afgeleid werd door de provocaties van de tegenstander. Ook het prima debuut van Bart van Leeuwen onderstreept de breedte van de selectie van ODO, dat aanstaande zaterdag al weer de laatste thuiswedstrijd heeft voor de zaalperiode. Om 15.30 ontvangt de nieuwe nummer drie ODO de nummer twee Juliana, wie uit mogen gaan maken wie voornaamste uitdager gaat worden van koploper Merwede.