RUIME OVERWINNING VOOR A 1 OP OVVO A1.

Het wordt met elke competitieronde spannender in de junioren overgangsklasse C. Dalto A1 steekt er met kop en schouders boven uit, maar daaronder kan iedereen van elkaar winnen en verliezen. Met nog 3 wedstrijden te gaan staan er drie ploegen op de vijfde plaats met 8 punten. De nummer drie is RWA met slechts 10 punten, dus ook deze ploeg kan nog niet achterover leunen. Voor ODO A1 stond vandaag de return tegen OVVO A1 uit Maarssen op het programma. De uitwedstrijd werd knap gewonnen door vooral niet te veel op het fysieke spel van de tegenstander te reageren en zelf met goed korfbal de wedstrijd naar ons toe te trekken. We waren dus gewaarschuwd en op het ergste ingesteld. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sparreboom werd de jacht op de openingstreffer ingezet. Het eerste aanvalvak lukte het echter niet om de bal snel door de korf te krijgen. De kansen waren er wel, maar ze wilde er niet in vallen. OVVO wist hierdoor een kleine voorsprong te nemen met twee treffers op rij. Thom wist deze voorsprong te halveren, maar dat was voor korte duur. Het andere vak mocht het weer gaan proberen en nu leek het deksel van de korf te gaan. Met een mooie doorloopbal en een schot wist Martijn ODO op gelijke hoogte te zetten. De thuisploeg kwam in een flow en wist de korf nu goed te vinden. Loraine zette ons op voorsprong, waarna onze junioren helemaal los gingen. Met degelijk verdedigen en goed opgezette aanvallen wist ODO weg te lopen naar een 8-4 voorsprong halverwege de eerste helft. Het volgende deel zouden de ploegen om en om scoren, waardoor het verschil steeds hetzelfde bleef. De laatste minuten voor de rust werden ingegaan met 9-6 tussenstand. Toen kreeg ODO weer meer grip op de aanvallen van de gasten en werd de ruststand bepaald door een doorloopbal van Rick en een schot van Bart die er 11-6 van maakten.
Het tweede deel beloofde dus een afronding te worden van de basis die nu gelegd was. De ODO talenten leken even te verslappen en wisten even geen goede kansen te creëren. Het duurde liefst zeven minuten voordat ODO de korf via Bart weer wisten te vinden. Gelukkig hadden de gasten intussen ook verzuimd te scoren, dus waren we nog niet ongerust. ODO hield het verschil nog even op 6 punten, maar halverwege het tweede deel leek OVVO toch het tij te keren. Met drie doelpunten op rij werd de achterstand gehalveerd en stond er ineens 13-10 op het bord met nog tien minuten te gaan. ODO A1 herpakte zichzelf en wist met wederom een doorloopbal van Rick en een strafworp van Martijn weer weg te lopen naar 15-10. De gasten waren intussen begonnen met het verversen van spelers in de hoop dat er nog wat tegen dit ontketende ODO gedaan kon worden. Ook bij ODO werd er gewisseld. Martijn was op de voet van zijn tegenstander geland, waarbij hij zijn enkel licht blesseerde. Hij werd vervangen door Daan, waarmee de broertjes over beide vakken verdeeld waren. Ook Loraine werd bedankt voor haar bewezen diensten, waar Diana op haar plaats de wedstrijd mocht uitspelen. De gasten veerde nog even op toen zij hun 4e stip in de tweede helft wel benutte. Deze opleving werd echter in de kiem gesmoord door de 16-11 die Thom scoorde uit een wegtrekbal en de wedstrijd, met nog 3 minuten te gaan, in het slot gooide. Het was nu nog even volhouden tot het eindsignaal van de prima leidende heer Sparreboom. Bij de gasten leek niets meer te lukken en konden eigenlijk geen goede aanval meer opzetten. Bij ODO ging het daarentegen prima en wisten, met een prima geregelde rebound, lange aanvallen te spelen. De gasten raakten bijna wanhopig en vervielen weer in spelverruwing. Lotte werd hier het slachtoffer van toen zij van afstand het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte. Haar tegenstander kwam wel erg hard invliegen in een wanhopige poging om het schot te blokken. Dit was direct einde wedstrijd voor Lotte, waardoor Margot haar debuut mocht maken in de A1. De ODO talenten brachten de overwinning naar veilige haven en wonnen afgetekend met 17-11 van de gasten uit Maarssen. Voor ODO A1 worden het nog 3 spannende wedstrijden in deze competitie. Willen zij zich definitief in de middenmoot nestelen, dan zal er volgende week in de Hofstede tegen de Meervogels een scherper ODO moeten staan dan tijdens de wedstrijd in de Veur. Dalto A1 zal volgende week in Rhoon hun kampioenswedstrijd spelen, maar de concurrenten van ODO A1 spelen tegen elkaar. Zoals ik al eerder aanhaalde is het lastig te zeggen wie van wie gaat winnen, dus moet je het zelf maar doen om zeker te zijn.
Kom dus volgende week allemaal naar de Hofstede om 17:15 uur om onze talenten naar hun volgende overwinning te schreeuwen.