ODO 4 – Tempo 5   13-14 nondeju encore un match perdu

Door Rob van der Hak

Met nog net geen 100 Whatsappies na de match van afgelopen week (met als hoogtepunten een ballongracht in de Arena, het verjaren van CV te M., 38 lentes jong en toevallige non-ontmoetingen in Maastricht), kun je eigenlijk spreken van een rustige #4 week. In een weer iets gewijzigde sterkste opstelling, een louter op scorebordjournalistiek geinspireerde speech vooraf was het devies toch wel: laat ons niet gebeuren wat vorige week is gebeurd! (voor details verwijs ik graag naar het verslag van vorige week). Scherpte, scherpte, scherpte in het begin, opdat we niet (weer) op een welhaast onmogelijk in te halen achterstand zouden worden getrakteerd. Bovendien werd de bank opgevuld met een kist heerlijk PBPP's, een variant van de vorig jaar verschenen mandarijnen. Niets stond #4 in de weg om haarscherp aan de wedstrijd te beginnen.

0-1 afstand Pien
0-2 afstand Pien
0-3 afstand Claudia

 

Na een stief kwartier was de hierboven vermelde stand bereikt, #4 werd op veel fronten afgetroefd en stond erbij en keek ernaar. Zucht. Niets wees er op dat #4 zijn/haar lesje had geleerd. Edoch,

1-3 afstand Hans V
2-3 strafworp Olaf
2-4 onder korf Hans V
3-4 vrije bal Wilco
4-4 wegtrek Pien
4-5 afstand Pien-Barbara
5-5 afstand Hans vG
5-6 afstand Hans vG
5-7 doorloop Claudia
6-7 afstand Olaf
Welke stand bij rust op het bord stond.

Een moment van bezinning na wat er in de 1e helft gebeurd was. Wat er ook gebeurd was, qua scorebord leek niets onmogelijk en daar hield #4 zich dan ook maar aan vast:
7-7 omdraai Marlize
7-8 doorloop Hans vG
8-8 afstand Wilco
8-9 doorloop/wegtrek Wilco
9-9 stip Olaf
9-10 afstand Olaf
9-11 wegtrek Olaf
9-12 onder korf Hans V
9-13 wegtrek Hans V

9-14 onder korf Hans vG

Op pak m beet zo'n 10 minuten voor tijd. Ondanks de heldhaftige wederopstanding voor en na rust zakte #4 door onverklaarbare omstandigheden weer door het ijs en zag zich ineens geconfronteerd met een achterstand van 5 punten. Hoe vaak kan je je rug rechten….

10-14 stip Wilco

11-14 doorloop Olaf
12-14 afstand Hans vG
13-14 stip Wilco 

Op pak m beet zo'n 3 minuten voor tijd stokte de counterproduktie en moest #4 uiteindelijk toch het hoofd en de rest nederig buigen voor weer een nederlaag. Weer een 1-punts nederlaag, daar waar #4 in het verleden juist sterk was in 1-punts overwinningen.  Zijn we het kwijt? Het  is nog geen kerst…..