ODO A1 LAAT HET LIGGEN TEGEN GKV A1.

Na de nederlaag van vorige week tegen Weidevogels A1, wist ODO A1 dat ze deze week niet dezelfde fout moesten maken. Er werd tegen WV A1 niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen, waardoor ODO al snel achter de feiten aan liep. Aan de Bezuidenhoutweg werd er echter toch weer niet fel genoeg aan de wedstrijd begonnen. Nadat de openingstreffer van Judith er binnen een minuut in lag, wist het eerste aanvalvak de korf niet meer te vinden. De verdediging bezweek uiteindelijk onder de druk van GKV en maakte gelijk en nam daarna het initiatief van de wedstrijd over door de leiding te nemen. ODO maakte nog een keer gelijk, maar daarna lukte het onze talenten lange tijd niet om een goede aanval op te zetten. Hierdoor wist de thuisploeg langzaam een gat te slaan naar 6-2. Met nog een paar minuten tot de rust werd het zaak voor ODO om niet tegen een te grote achterstand op te lopen. Door twee treffers van Judith en Bart werd de ruststand op 6-4 gezet.
Het zou na de thee duidelijk anders moeten, wilde ODO de punten mee naar Maasland nemen. In plaats dat in de eerste aanval de aansluitingstreffer gemaakt werd, wist GKV de marge weer te vergroten naar drie doelpunten. ODO klampte echter weer aan, maar dat was ook nu weer van korte duur. Met een makkelijk gegeven strafworp en een afstandschot wist de thuisploeg weer een gat te slaan. Koen, die voor de afwezige Lennart speelde, werd gewisseld voor Niek met de bedoeling iets te forceren. Niet veel later moest ook Thom het veld verlaten vanwege te veel last van zijn blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Wouter G en kon ODO gaan proberen het gat te dichten. Dit lukte gedeeltelijk toen door twee doelpunten het weer 10-8 werd en er nog een kwartier op de klok stond. Toch duurde het tot vijf minuten voor tijd voordat de gelijkmaker door de mand viel en ODO nog tijd genoeg had om wedstrijd de naar zich toe te trekken. Helaas was de aanval te gretig en schoot op een verkeerd moment. Hierdoor mocht GKV weer gaan aanvallen en via één van de dames weer op voorsprong te komen. Nog tijd genoeg voor ODO om het dan maar op een gelijkspel te laten eindigen. Wederom werd er op het verkeerde moment geschoten en kon GKV op het gemak de wedstrijd uitspelen. Een wel héél lange aanval waarin niets gebeurde werd na ca. 2,5 minuten eindelijk afgefloten door de leidsman. Ook nu lukte het ODO niet om de gelijkmaker erin te gooien en mocht de thuisploeg de eindstand 14-12 op het (afwezige ) scorebord zetten uit een gemakkelijk gegeven vrije bal. Helaas raakt ODO A1 een beetje de aansluiting met de koplopers kwijt, maar dat gaan we na de zaal wel rechtzetten. In de zaal mogen de talenten flink aan de bak. Zij spelen daar een niveautje hoger in de overgangsklasse en zullen dus ook aardig wat van Nederland gaan zien. Veel tijd om aan de andere ondergrond te wennen is er niet, want volgende week wordt al weer gespeeld in de Haagse korfbal dagen. Daar zijn ze ingedeeld in een hoofd/overgangsklasse poule en mogen zaterdag na ODO 1 aantreden in de Houtrusthallen tegen hoofdklasser KVS A1. Deze wedstrijden beginnen om voor ODO 1 om 17:10 uur en de A1 om 18:40 uur. Volgens mij een prima kans voor ODO supporters om een paar leuke wedstrijden te bekijken.
Tot volgende week in de Houtrusthallen, Arno.