DSO (K) 1 – ODO 1   gestaakt

Door Willem

Afgelopen dinsdagavond zijn wij met de hele goegemeente richting Klundert gegaan om daar een poging te doen om te korfballen. De voorspellingen voor dinsdag waren al niet te best en toen wij om half 7 verzamelden in ons clubhuis de Punt was er al gerede twijfel over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. Na telefonisch overleg met DSO geen reden om niet af te reizen, dus haastten we ons in de gietende regen de auto in op naar Klundert. Na een ritje naar Klundert waar ondergetekende als chauffeur in de stromende regen in ieder geval qua rijomstandigheden niet heel blij van werd, kwamen we heelhuids en droog aan om 19:45. Echter, daar hadden de weergoden onze verzoeken nog niet ingewilligd en kwam de regen nog steeds met bakken uit de hemel. Het veld leek meer op een gebied wat klaar was om ingepolderd te worden, dan op een fatsoenlijk korfbalveld. De dienstdoende scheidsrechter mocht echter volgens de regelgeving van de KNKV pas om 20.20 het veld (af)keuren. Om 20:20 gingen de coaches, de aanvoerders van DSO en ODO, scheidsrechter van ons, scheidsrechter van wedstrijd 2 op veld 2 de velden op om tot een gezamenlijke conclusie te komen dat spelen toch echt niet mogelijk was. DACHTEN WE… onze scheidsrechter was vanuit omgeving Houten niet voor niets gekomen en vond het helaas als enige wél verantwoord om te spelen en de scheidsrechter beslist nu eenmaal in deze situatie. De wedstrijd werd verplaatst van 20:30 naar 20:45, de inschatting van de scheids was dat het dan wel droog zou zijn. Helaas is deze beste man geen weerman van beroep en kwam het aloude gezegde ‘schoenmaker blijf bij je leest’ van pas. Dirk en ik gingen terug naar het team om de boodschap over te brengen en vervolgens zijn we de voorbereiding gestart. Praatje, tape-je, warming-up in de stromende regen en starten maar.
Na 9 minuten stromende regen stond het 2-0 voor DSO na twee woei-waai-windhoos-schoten van de zijlijn. Bij het binnenhouden van een wegspringende bal van de korf kwam een dame van DSO door het veel te natte kunstgras in een lelijke spagaat terecht en verdraaide hierbij haar knie. Het zoveelste bewijs dat spelen niet verantwoord was. Beide coaches van DSO en ODO deden het enige wat op dat moment gewenst was: gezamenlijk besluiten om de wedstrijd te staken en van het veld te stappen. Echter, zoals ik eerder schreef, de scheidsrechter bepaald, en deze was niet gediend van deze logische stap. Beide coaches bekochten deze actie met een gele kaart, omdat de aanwijzingen van de scheids (DOORGAAN, DEZE BLESSURE KOMT HEUS NIET DOOR HET KUNSTGRAS) in de wind werden geslagen. Jammer dat het zo moest gaan en dat we niet mét de scheids én beide teams konden inzien dat spelen onverantwoord was en dat een blessure uiteindelijk de doorslag moest geven om toch te stoppen.
Nadat de kaarten ingevuld waren, een warme douche verder, zijn we met zijn allen weer de auto ingesprongen met de gedachte dat het een lange, natte avond was voor 9 minuten waterkorfbal. Zoals het er nu naar uitziet wordt de wedstrijd uitgespeeld/overgespeeld in de inhaalweekenden.
Reserves van 2 en Paul, bedankt voor het meegaan en supporters, hopelijk is het heerlijk weer in de inhaalweekenden en hopen we jullie alsnog langs de kant mogen te zien bij de wedstrijd tegen DSO in Klundert.
Groet, Willem