Regen, zonneschijn en de volgorde

Door Dré

Zo ook voor ODO 4 of toch 5 is seizoen dan echt begonnen. Graag neem ik u even bij de hand langs alle verandering en retains van dit seizoen, tenminste bij aanvang seizoen. Als een soort van introductie om onszelf er van te vergewissen op een gelijk niveau van kennis te zitten. Zo is het teamnummer niet veranderd. U hoeft dus niet, ik herhaal niet om te nummeren. Als u reeds omgenummerd dan met ODO 5-1=4 kunt u de +1 regel toepassen. Als een soort van slogan zou ik onder ieder stukje ODO 5 blijft V kunnen zetten, maar waarom zou dat. Ook is niet veranderd dat Gerard gelukkig nog steeds het coachen verzorgt en Frits de trainingen op dinsdag. Nieuwigheid is dat Frits ook op de woensdagen in Maasland te vinden. Margot is met algemene stemming wederom de trotse aanvoerder. Wel heeft de verjonging in alle hevigheid toegeslagen. Zelfs in dusdanige mate dat ik mijn eigenste invloed op het gemiddelde niet eens durf uit te rekenen. Zal niet meevallen eind mei 2014 niet te worden bedankt als te oud en versleten. We zullen zien. Nieuw uit de nineties zijn Floor, Jenny, Serena, Bart en Jacco.

Na een oefenwedstrijd in een windstil(!) Maasdijk en zonnig Zwijndrecht vorige week reeds te spits eraf tegen ONDO. Best een aardige wedstrijd om te kijken vanaf de kant. Helaas gaven we wel veel kansen weg en hadden er zelf erg veel nodig. Met 13-10 naar Maasland voor de kibbeling en #frutjes. Afgelopen dinsdag was de dag dat er kleine 40mm neerslag neerdaalde op het Maaslandse. Ideale omstandigheden voor een potje korfbal natuurlijk. Dat vond KVS ook dus de wedstrijd kon beginnen. Gesteund door zowel Gerard en Frits begonnen we aan de expeditie over het eigen kunstgras. En dat ging eigenlijk best lekker. Na de standaard 2-0 achterstand(sommige dingen veranderen niet) kwamen we prima gelijk met rust. En nog ergens in de tweede helft drie punten voor. En ervaren team vol oude rotten had rustig uitgebald en twee natte punten in de puntentas gestopt. Wij stonden met een kater (7-9) te druppelen in de kantine. Even goed was er alle moed voor de wedstrijd van zaterdag. Reserves bedankt voor het laten natregen onder het afdak.

Net droog van dinsdag ging de buienradar voorspelling als snel over de V-app. Er was groen te zien dus het was goed. Groen in zicht! Het had het thema kunnen zijn van het praatje, maar dat was niet. Frits was de coach van dienst, en een paar pijnpunjtes van woensdag werden aangestipt. Begin van de wedstrijd was voorspeelbaar. De standaard 2-0 achter. Helemaal gelijk stond het weer met rust. Volgens Bart, Bram, Jenny en Margot was het 8-8. Dat soort dingen kan ik slecht onthouden. Wel weet ik nog dat vak B ongeveer alles heeft gescoord in de eerste helft, maar ook doorgelaten. Vak A was heel druk met verdedigen dat het niet echt kwam van scoren. Kortom de prestatie van vak B zou bepalend zijn voor de winst of verlies. Vak A had in de tweede helft meer grip op Madjoe in de verdediging waardoor vak B eens lekker de tijd kom nemen om aan te vallen. Vak B pakte deze onverwachte luxe uiteindelijk op waardoor het gaatje van twee gemaakt was. Met de ervaring van dinsdag erbij was uitspelen niet spannend meer. Zelfs niet als je er nog eentje doorlaat tot 13-12. Heus niet spannend. Uiteindelijk was dat ook de eindstand. Niet te ontcijferen op het scorebord, maar wel op het formulier. Geert en Saskia bedankt voor het innemen van een plekje op de bank! Weekliedje: The Ting Thing – Shut Up And Let Me Go (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)

 

ODO 5 blijft V

PS. Toch even de geboortedatums opgezocht. Soms moet je jezelf een beetje pesten. Gemiddelde leeftijd van de heren is vandaag 23,8 jaar. Dames zijn wat jeugdiger gemiddeld met 23,4 jaren. Totale team is gemiddeld 23,6 jaar of 22,9 zonder mezelf. Valt dan wel weer mee.