ODO A2 – Excelsior (D) A2   8-3

Door Koen

Geachte korfballers,

Afgelopen zaterdag mochten wij het weer opnemen tegen Excelsior A2. Vorige keer was dit een hele spannende wedstrijd die we met 9-10 hadden gewonnen. Dus er was veel vertrouwen in dat we deze keer weer zouden winnen. Het team was niet helemaal compleet, Cynthia en Sipke waren beiden geblesseerd. Maar gelukkig zijn er genoeg spelers en speelsters uit de B1 die willen meedoen in de A2, Nikki en lennart zaten reserve.

Dit waren de vakken

De eerste aanval:
Inge, Lieke, Thom en Koen

Verdediging:
Jenny, Claire, Bart en Arjen

EERSTE HELFT

De eerste aanval liep goed met veel kansen en schoten op het goede moment. Toch scoorde Excelsior de eerste treffer van de wedstrijd met een afstandsschot. Maar wij konden Excelsior goed bjihouden en maakten de stand weer gelijk. Het ging heel gelijk op in de eerste helft, ook al was ons spel een stuk beter dan die van Excelsior, konden wij niet een gat slaan. De eerste helft eindigde in een score van 4-3.

RUST

De coaches maakten ons nog even duidelijk dat wij de betere partij waren. Het enige wat beter moest was het afmaken van onze kansen.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft verliep het afmaken van kansen in het vak van Jenny, Claire, Bart en Arjen een beetje moeizaam. Het stond lang 4-3, gelukkig wist Excelsior ook niet te scoren. Uiteindelijk vielen de kansen wel, Bart maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Excelsior wist niet meer te scoren in de tweede helft. Wij daarentegen wel, met nog een doorloop en een schot van Koen liep het uit tot 7-3. Tenslotte wist Bart ook nog te scoren.

En zo eindigde deze mooie wedstrijd in een stand van: 8-3. Nog bedankt voor het reserve zitten Nikki en Lennart! Goed gespeelt allemaal, we zien elkaar dinsdag weer! Hopelijk kunnen Sipke en Cynthia snel weer meedoen.

En de gelukkige die het volgende stukje mag schrijven is geworden (tromgeroffel) Claire! Gefeliciteerd!