Excelsior (D) E1 – ODO E1   5-1

Door Sanne

Hoi toppers van de E1,
Zaterdag vertrokken we naar Delft voor de returnwedstrijd tegen Excelsior. Thuis hadden we met 7-1 verloren. Aan jullie de taak om het Excelsior weer heel lastig te maken en het verschil niet groter dan 6 doelpunten te laten worden. Jullie begonnen lekker fel aan de wedstrijd en lieten hele leuke aanvallen zien. Er werd goed en snel rondgespeeld, goed voor elkaar ingesneden en daar kwam ook gelijk ons 1e doelpunt uit voort. Excelsior had de afgelopen tijd flink geoefend op de acties zonder bal naar de korf. De bal werd dan over ons heen gespeeld en dat leverde ze best wat kansen op. Dit kun je verdedigen door goed tussen de paal en je tegenstander te staan en de bal in de gaten te houden. We gingen de rust in met een 2-1 achterstand. In de tweede helft ging Excelsior ons heel dichtbij verdedigen waardoor het rondspelen lastiger werd. Toch lieten jullie je niet opjagen en kregen we nog veel leuke kansen. Verdedigend hebben we het de tweede helft ook goed gedaan. De aanvallen van Excelsior vielen soms helemaal stil, omdat wij keurig tussen de paal en onze tegenstanders bleven. Toch was het erg lastig om de hele tijd zo geconcentreerd te blijven en niet de bal te onderscheppen. Zo kreeg Excelsior ook nog een aantal kansen en eindigde de wedstrijd met 5-1. Het was een lastige wedstrijd waarin jullie goed je best hebben gedaan. Wij vonden jullie aanvallen in ieder geval een stuk leuker om te zien dan die van Excelsior en dat is wel een compliment waard. We gaan deze week weer lekker oefenen met het verdedigen. Tot dinsdag! Groetjes, Maaike en Sanne