DES (D) 4 – ODO 5   10-6 Debutantenbal

Door Rob van der Hak

Werden afgelopen week nog volop inspiratie modellen ter beschikking gesteld, was het deze week nogal povertjes gesteld met de benodigde bezielende, of opruiende concepten. Bij het openen van de ODO website staren mij een (bijna helemaal) rood linkerrijtje, groen middenrijtje en (helemaal) rood rechterrijtje aan. Donkere wolken pakken zich samen? Doemscenario's? we zullen het zien.

Het leuke was (je moet toch iets bedenken) dat er deze week minimaal 2 debutanten te noteren waren op het heilige gras van pretpark Biesland te D. alwaar de Delftsche Eendrachtig Snel vereniging nog immer de voor-, achter- en zijdeur deelt met  2 andere korfbaliconen. Bij aankomst werden Connexion bussen op strategische plakken bij de zij ingang neergepleurd (want buiten de daartoe bestemde parkeervakken), de invaliden kaarten achter de voorruit geplakt (voor het geval dat) opdat een eventuele snelle aftocht gegarandeerd zou zijn.

Ja, U leest het goed, er zijn spelers #ODO5 die nog op deze locatie hebben gespeeld…Wilhelmus was dermate nerveus voor deze in zijn soort van ontmaagding dat hij bleekjes eerst op de bank diende plaats te nemen. S.H. te D.P. te M., net terug van langdurig reces in het buitenland (want Wierden) nam weer plek in de basis. Tja, DES 4 uit, altijd lastig pleegt men te zeggen. De heenwedstrijd werd traditioneel met ruime overmacht (7-6) gewonnen en de Delftsche ploeg stond nutteloos, desperaat en moederziel alleen op de laatste plek met 2 punten. Een strakke wind over de lenge-as van het speelveld (althans, daar leek het op) nodigde uit tot het bepalen van een aanval strategie. Makkelijk zou het niet worden, maar dat is het voor #5 eigenlijk nooit. De traditionele 10 wen minuten zorgden weer voor semi-komische/tragische taferelen in de #5 verdediging welke de 10 minuten redelijk ongeschonden doorkwam. Hansaplast vuurde in de 1e de beste aanval zijn beste schot van de wedstrijd af zodat we alrasch met 1-0 leidden. Een moeizaam gevecht tegen de soms rappe en toch wel met beleid spelende DES-ers leidde tot een 4-4 ruststand.  In de rust werd de te spelen tactiek nog eens aangestipt met de recyclebare suikerklontjes als voorbeeld. #5 diende het beste uit zich zelf te halen om in de 2e helft niet het onderspit te delven…..Met die gedachte vast in het hoofd begonnen we opgewekt aan de 2e helft en stond het binnen no-time 6-4 (…) #5 kent zijn klassiekers….het vermocht niet om veni, vidi, vici of luctor et emergo of je maintiendrai in beeld gestalte te geven. Een nakende aansluiting was er wel maar werd telkens niet afgerond en zo verloor ODO niet alleen van DES, maar zeker van zichzelf. Ook de debuterende Wilhelmus slaagde er niet in zijn doelpunten saldo op te vijzelen. In mineur stemming verbeet eenieder zich bij het verlaten van het veld in de wetenschap dat DES hiermee hun puntensaldo had verdubbeld (in die zin zijn we sociaal bezig geweest) en dat een althans zeer theorethische kans op een kampioenschap wel heel erg ver ligt. De vlucht auto's met geblindeerde ramen zorgden voor een gepaste (stille) aftocht….