ODO LIKT DE WONDEN NA HARD DUEL TEGEN VEO.

Deze week stond de wedstrijd tegen VEO in Voorburg op het programma. Thuis glipte de punten in de laatste seconden door onze vingers. In deze wedstrijd zagen we nog kansen om voor de punten te gaan. VEO moest winnen om hun koppositie te behouden en voor ODO gold dat we graag punten wilde om wat lucht te krijgen ten opzichte van Korbatjo op de 8e plaats. Bij ODO heeft Jakomijn te kennen gegeven toch niet meer voor het 1e te kunnen uitkomen, omdat dit te veel druk geeft op haar agenda. Bianca zal de rest van het seizoen weer in het vlaggenschip meespelen. Tamar heeft nog haar handblessure, waardoor Eline weer in de basis stond. Door het tegenopstellen startte het vak met Anton, Mark, Iris en Eline als eerste in de aanval. Zij deden dat niet onverdienstelijk, want na 5 minuten stond er 0-2 op het bord door doelpunten van Mark. Het volgende ODO doelpunt zou helaas niet snel volgen. VEO nam het initiatief over en liep in de volgende 18 minuten uit naar een 8-2 voorsprong, voordat Sanne voor ODO uit een kort schot weer voor ODO scoorde. VEO had intussen wel door dat de leidsman veel toeliet en maakte daar dankbaar gebruik van. De duels werden op en over de grens van het toelaatbare uitgevochten, waardoor we te veel balverlies leden en niet meer tot normale aanvallen kwamen. We zochten de kleedkamers op bij 12-5, waar we geen van allen een goed gevoel bij hadden. De tweede helft zouden we er weer voor gaan en er weer een wedstrijd van maken.
Het duurde wel even voor er door ODO gescoord werd, maar intussen stond de verdediging als een huis en kwam ook VEO niet tot scoren. Na zeven minuten waren we twee doelpunten ingelopen, toen in de 13e minuut de tegenstander vanaf de strafworpstip een doelpunt mocht maken. Sanne kon met haar ingetapete enkel niet meer verder en werd vervangen door Amber. Niet veel later werd Iris omvergelopen waarna ook zij gedragen het veld moest verlaten. Ook Sven, die niet in de wedstrijd zat, werd gewisseld. Voor hem maakte Willem zijn rentree in het eerste en wist na een paar keer schieten ook weer de korf te vinden, waarmee de stand intussen op 14-10 stond. Met nog slechts 5 minuten op de klok werd er een alles of niets offensief ingezet. Het werd dus uiteindelijk niets, want de wedstrijd had niet veel meer met korfbal. Het ging hard tegen hard en in deze chaos kreeg VEO nog twee maal een stip mee, waarmee zij nog twee doelpunten cadeau kregen en de eindstand op 17-11 zetten.
Helaas weer geen punten, waarmee het nog steeds spannend blijft in de degradatie zone. Gelukkig hebben we nu twee weekenden geen wedstrijden, zodat de geblesseerden kunnen herstellen. Op 3 maart staat de volgende wedstrijd op het programma. We spelen dan onze laatste thuiswedstrijd tegen Albatros uit Zwijndrecht. De uitwedstrijd hebben we ruim verloren, maar we willen dit seizoen nog één keer schitteren in de Hofstede en hopen op een mooie wedstrijd. Wij hopen dat de tribune weer vol zit met enthousiaste mensen die ons naar de overwinning schreeuwen.