Fortuna/MHIR A2 – ODO A1   12-8

Door Martijn

Helden en Heldinnen van de A1,

Gisterochtend ging de wekker weer vroeg. We mochten aantreden in Delft, tegen het altijd lastige Fortuna. Ze stonden 1 punt boven ons na 4 wedstrijden, dus we wisten niet echt wat we moesten verwachten. We vertrokken iets eerder, zodat we nog konden genieten van ODO B1 tegen Fortuna B2.  Helaas liep deze wedstrijd voor ODO niet goed af, maar het was wel een goede pot. Nu terug naar onze wedstijd. Na een praatje van Alex over het mentale deel van korfbal, met als belangrijkste de positiviteit naar jezelf en naar je medespelers toe, gingen we de wedstrijd in. De vakken waren Emma-Thessa-Rick-Jeroen en Amber-Diana-Thom-Martijn, met Jesse deze keer op de bank. We begonnen met een voorsprong na een mooi schot van Rick. We waren fel, verdedigden sterk en de score ging aardig gelijk op, totdat ze voorkwamen met 3 punten. De rustand was (volgens mij) 6-3 in het voordeel van de Delftenaren, maar we waren nog lang niet klaar. In de tweede helft gingen we beter spelen, er volgden veel kansen uit onze aanvallen, alleen de bal wilde er vaak niet in. Er werden nog wel mooie doelpunten gescoord door o.a. Emma, Thom en Rick. De tweede helft sloten we af met 12-8. Qua spel waren we echt niet slechter, alleen de ballen wilden er gewoon niet in. Na de wedstrijd kregen we nog een traktatie van de vandaag-jarige Emma, nog gefeliciteerd!

Volgende week tegen Avanti thuis om 15:05, dit keer wat later op de dag. Om er nog wat statistieken bij te halen: elk thuisduel wonnen we, elk uitduel verloren we. Zaterdag zullen we zien of we dit voort kunnen zetten. We staan nu 5e, maar het seizoen is nog lang niet voorbij.

Invallers Loraine, Judith en Koen hartstikke bedankt, supporters bedankt en ik zie dat Diana nog niet geweest is met een stukje schrijven. Dus dat betekent dat die de eer krijgt voor volgende week.