De perfecte voorbereiding…

Door Bart de Vos

Beste lezer,

afgelopen zaterdag wederom een wedstrijd in de HKV-hal voor ODO A2. Dit keer was ALO A1 de tegenstander. Zoals voor elke wedstrijd het ''klassieke'' praatje voor de wedstrijd, warmlopen, inschieten. Deze voorbereiding is niet heel speciaal, dus vond één van ons het is tijd voor wat anders…

A2 zou vertrekken om 17.00 uur. Dit maal ging één auto alvast een kwartier eerder weg, wie weet het dat wel effect een betere wedstrijd. Vervolgens bij het omkleden had hij ''per ongeluk'' z'n blauwe inloopshirt, en afgelopen zaterdag tevens wedstrijdshirt, niet bij zich. ''Want die heb ik nooit gehad'', was het tegenargument. Misschien dat in het shirt van Lennart opeens een hele goede wedstrijd werd neergezet. In de hal aangekomen te zijn was het rust van de wedstrijd ervoor. Normaal gesproken een mooi moment om alvast wat te schieten. Dit ging zaterdag anders: gewoon op de tribune blijven zitten, ''want er was geen 2e bal in de hal''. Het praatje, tsjaa.. hier kon hij niet aan ontkomen worden. Na het praatje was het tijd voor het moment waar al zolang over gesproken was: het Red Bull-shotje. Voor de, met alle respect, wat minder jonge lezers onder ons: Een drankje in een klein gestopt blikje (60 ml) met een iets te hoog suiker-, caffeine- en taurinepercentage. Dit zou zowel de mentale als de fysieke prestaties bevorderen. Tijdens het warmlopen werd dit al bevestigd: ''De wedstrijd kan nu eigenlijk al niet meer fout gaan'', zo luidde het. Als lezer wordt u natuurlijk steeds benieuwder wat het resultaat geworden is? Ik kan u al vertellen dat het resultaat wel heel duidelijk was, maar helaas niet het rendement had opgeleverd zoals gehoopt. In de 1e helft een aantal mooie kansen: Dichtbij de korf volledig vrijgelaten, wat verder van de korf, wat schoten met lichte druk. Helaas allen geen doelpunt. De 2e helft leverde haast helemaal geen kans meer op, waarop de coach besloot de desbetreffende persoon zelfs te wisselen. Helaas… Het was een leuk idee, de uitvoering wat minder. Desalniettemin (22 pnt bij Wordfeud) wil ik Nathan Wielaard hartelijk bedanken voor de inspritatie van dit stukje. Volgende week ben jij aan de beurt om een verslag te schrijven.

Hoe deden de anderen het? Helaas konden de andere spelers (en invallers) ook niet voor de overwinning zorgen. De 1e helft was nog best aardig. Een 6-4 ruststand. De 2e helft was ALO net even wat effectiever. Een 17-7 eindstand. Volgende keer meer geluk. Zaterdag 17 december 16.15 uur thuis tegen Dijkvogels A1.