ODO LAAT VEO IN DE LAATSTE SECONDEN ONTSNAPPEN.

Door Arno

De wedstrijd tegen de koploper VEO was er een om niet snel te vergeten. Na het eerste fluitsignaal werd direct duidelijk waar VEO voor gekomen was. Er werd zeer strak verdedigd, zodat de aanvallen allemaal goed en zorgvuldig opgebouwd moesten worden. Dit resulteerde erin dat ons eerste aanvalvak door doelpunten van Sven en Sanne een voorsprong van 2-0 wist te nemen. Het 2e aanvalvak wist dit helaas niet direct over te nemen. Er werd wel zorgvuldig naar de juiste kansen toe gewerkt, maar de doelpunten wilden niet vallen. Onze verdediging stond intussen flink onder druk, maar wist het lang dicht te houden. Uiteindelijk wist VEO uit een vrije bal de aansluiting te maken, maar wij wisten het verschil op 2 te houden door niet veel later ook te scoren. Het werd zelfs nog 4-1 maar deze voorsprong zou niet verder uitgebouwd worden. VEO bleef strak verdedigen en wist het ons heel lastig te maken. Wij hadden de druk er ook vol op staan, waardoor ook VEO niet tot scoren kwam. Zij zouden vooral uit stippen en vrije ballen hun doelpunten scoren, die zij, al of niet terecht, toegewezen kregen door de leidsman. Sven liep bij één zo’n discutabele beslissing tegen een gele kaart op. Wij bleven wel de hele eerste helft aan de goede kant van de score en steeds als VEO de aansluiting maakte, vergrootte wij het gaatje weer naar 2 doelpunten. Zo werden de kleedkamers uiteindelijk opgezocht bij 8-6.
Een prima eerste helft waarin ODO alles uit de kast haalde om de punten in Maasland te houden

De 2e helft ging verder waar we gebleven waren. Beide ploegen strak verdedigend en proberen zorgvuldig de aanvallen op te zetten. Ook de 2e helft zou helemaal door ODO beheerst worden. Het drukte zich helaas niet in doelpunten uit. We hadden ook niet altijd het geluk aan onze kant als er weer eens een bal uit de korf draaide. Zo hield de tegenstander steeds hoop om toch nog een puntje uit de strijd te slepen. Zij bleven dus ook knokken voor elke bal op de grens van het toelaatbare binnen de korfbal regels. Soms ging men hier ver overheen, maar verdere kaarten bleven in de zak en de vrije bal of spelhervatting werd niet altijd aan de juiste ploeg toegekend. Zo kon het gebeuren dat de leidsman in een wir war van spelers onder de korf met een heen en weer kaatsende bal, een “doelpoging” van VEO verloren zag gaan en dus een stip toekende aan de tegenstander. Hij was zich er blijkbaar niet van bewust dat hij ze, met nog maar 1,5 minuut op de klok, een bonus in handen gaf. Nu zij ëén punt in handen hadden werd alles op alles gezet om de volle buit mee naar Voorburg te nemen. Helaas voor ons was ook het vak met scherpschutter Rian van Amstel nu in de aanval, dus werd hij in stelling gebracht. Hoewel Thijs hem de hele wedstrijd prima verdedigde en zijn teller pas op 1 stond, gaf hij hem nu een beetje te veel ruimte en kon hij 15 sec. voor tijd de winnende treffer voor zijn ploeg binnen schieten. Een enorme domper op een avond die zo mooi leek te worden. Ons vlaggenschip heeft weer eens een meer dan goede prestatie geleverd. Zeker als je weet dat een aantal spelers hun pijn 60 minuten lang hebben moeten verbijten, maar speelden of er niets aan de hand was. Er zit niets anders op dan dit verlies een plaatsje te geven en er van te leren.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de kerst tegen Albatros in Zwijndrecht. Ook deze wedstrijd biedt mogelijkheden voor ODO om punten te pakken. Zij staan met 3 gewonnen wedstrijden 2 punten boven ons, maar als we spelen als gisteren komt het helemaal goed. Hopelijk zijn er ook weer Maaslanders die ons achterna reizen om ons aan te moedigen, want jullie aanwezigheid is toch een enorme steun in de rug. De wedstrijd begint om 17:45 uur in de Develsteinhal in Zwijndrecht.