ODO 1 HOUDT DE PUNTEN IN MAASLAND

Na de wedstrijd om snel te vergeten van vorige week, hebben we er deze week weer naar toe gewerkt om er tegen Korbatjo weer te staan zoals u de laatste tijd van ons gewend was. Korbatjo is intussen een goede bekende van ODO, waardoor we wisten wat er ons te wachten stond. Zij starten altijd heel fel en dat moesten wij dus zo snel mogelijk zien in te dammen en ons eigen spel aan hen opleggen. Dit lukte ons toch weer niet van af het begin, waardoor Korbatjo na 8 minuten op een 0-2 voorsprong stond. Het 2e aanvalvak wist dit gelukkig weer recht te zetten met doelpunten van Anton en Mark. Na de tweede vakwisseling was het Sven die voor de eerste voorsprong zorgde. Het was helaas nog niet er op en erover voor ODO, want daar was een poosje later weer een gelijkmaker voor Korbatjo. Na 20 minuten spelen stonden nog op gelijke hoogte bij 4-4, maar toen nam ODO toch even de touwtjes in handen door een gaatje te slaan naar 6-4. Dit was helaas niet voor lange duur. Door twee foutjes in de verdediging werd het snel weer 6-6 en kwam Korbatjo in de 28e minuut zelfs nog op voorsprong. Het zag er dus naar uit dat we met een achterstand de rust in zouden gaan, maar die psychologische tik hebben we de Oud-Beijerlanders niet gegund. Tamar poetste haar vizier nog even op en wist op slag van rust de gelijkmaker nog binnen te schieten.

Met deze 7-7 ruststand was er dus nog van alles mogelijk. In de tweede helft zouden wij het toch anders moet zien op te lossen om de tegenstander op de knieën te krijgen. Dit leek aardig te lukken, want in de 1e 10 minuten liepen we door 2 schoten van Iris en een doelpunt van Thijs uit naar 10-7. Korbatjo zou nog één keer zijn veerkracht tonen door weer terug te komen tot 10-9, maar toen zouden wij en de volgende 5 minuten de wedstrijd naar ons toe trekken door drie maal achter elkaar te scoren. Zo stond er halverwege de 2e helft 13-9 op het bord en gingen we er eens goed voor zitten om te kijken hoe de tegenstander naar de slachtbank zou worden gebracht. Dit bleef echter uit. Het laatste deel van de wedstrijd zou de wedstrijd door de verdediging worden beheerst. Korbatjo wist bijna geen goede aanval meer op te zetten en leek steeds meer tegen zichzelf te gaan spelen. Dit werd wel duidelijk toen zij van de scheidsrechter 3 maal mochten aanleggen voor een strafworp en deze ook 3 maal mistte. Wij wisten nog wel de aanvallen op te zetten en de nodige kansen te creëren, maar de doelpunten bleven uit. In de 28e minuut was het uiteindelijk Korbatjo die de eindstand op het scorebord zette door er 13-10 van te maken. Hiermee waren weer 2 belangrijke punten bijgeschreven voor de competitie. Voor de kerst wachten nog twee pittige wedstrijden tegen koploper VEO en Albatros in Zwijndrecht. Wij danken het publiek weer voor de steun en hopen jullie volgende week ook weer te kunnen verwelkomen in de Hofstede als we de degens kruisen met VEO uit Voorburg. Deze ploeg wordt getraind door onze dorpsgenoot Johan van Barneveld, die ook zijn korfbalwortels bij ODO heeft liggen. Dit is voor echter geen rede om ons de punten te gunnen, dus wacht ons gewoon een wedstrijd tegen een goede ploeg die graag voor het kampioenschap wil gaan.