Eibernest/Vrolijk A2 – ODO A2 Toppie!

Door BartL

ODO A2 begon dit seizoen goed en vol goede moed. De oefenwedstrijden gingen lekker en ook de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen VEO deden ze het goed. Ze wonnen dan wel niet altijd maar zolang je zelf technisch een goede wedstrijd speelt maar de tegenstander is gewoon net ietsje beter maakt dat op zich niet zo heel veel uit. Helaas konden ze dit succes niet doortrekken naar de twee wedstrijden die hierop volgde. Tegen Oranje Nassau en ONDO werd toch wel bewezen dat we scherp moeten blijven en moeten kunnen reageren op de speelstijl van de tegenstander.

Tot afgelopen zaterdag. Toen vertrokken ze met twee geblesseerden, één afwezigen, en twee reserves(Lennart Moerman en Bart Scheffers) richting HKV. Max en Jenny moesten even worden opgehaald bij Dijkvogels die daar reserve hadden gezeten bij het zevende en toen door naar de houten HKV hal. Toen we aankwamen in Den Haag ging iedereen gelijk de kleedkamers in om zich om te kleden en daarna maar wachten op de rust van het team dat voor ons moest spelen. Even lekker inschieten. Ze gingen er nog niet allemaal in, maar zoals we altijd zeggen: ‘Als je ze in wedstrijd maar scoort.’ Na het inschieten de kleedkamer in waar we allemaal aandachtig luisterde naar Michiel v.d. Vaart en waar Jenny haar wildste fantasieën even met ons moest delen. De spelers kwamen de kleedkamer uit en konden nog even genieten van een wedstrijd van HKV tegen TOP/wereldtickets C1 die overigens werd gewonnen door TOP. Dit gaf ons de goede hoop dat HKV toch al niet al te best bezig was dus dat wij dit ook nog wel konden winnen.

Onze wedstrijd ging van start en HKV mocht hun eerste aanval beginnen. Het was een lange aanval maar dit kwam ook vooral omdat er niet veel meer werd gedaan dan rondspelen. Ze speelden het redelijk goed uit door hun beste rebound alleen maar te laten rebounden. Dit zorgde ervoor dat ze lang balbezit hielden. De bal werd onderschept, ging naar de aanval van ODO, er werd vier of vijf keer overgespeeld, Max kreeg de bal, hij schoot en, zoals altijd, scoorde hij zijn eerste schot! De bal ging een aantal keer heen en weer van ODO naar HKV maar uiteindelijk was het weer Max die met een van zijn legendarische one-hand doorlopen wist te scoren. Gallery play eerste rang. De bal ging twee keer heen en weer en uiteindelijk, door een kleine miscommunicatie, kon HKV nog tot scoren komen met een doorloop. De verdediging liet het een beetje gaan en hierdoor kon HKV erg lange aanvallen creëren waaruit ze eigenlijk nooit tot scoren kwamen. Wel was het een beetje irritant om aan te zien hoe de bal een tempo had dat Martijn en Bart L die beide een enkelblessure hadden zelfs nog bij konden houden. Het was gewoon moeilijk onderscheppen. De bal werd uiteindelijk onderschept en ging naar de aanval waar Jenny er een prachtige omdraaibal in legde. Gingen we voor mooi vandaag? Dat viel wel me want vier minuten later kreeg HKV simpelweg een strafworp die ze er jammer genoeg ook nog in gooide. Dit bracht de stand op een 2-3 voorsprong voor ODO. Een snelle aanval van ODO en een minder snelle van HKV later was daar dat het tweede rake schot van de wedstrijd door Maaike. We gingen weer wisselen en een minuut later en één minuut voor rust werd de bal onderschept, naar de aanval gebracht, en uiteraard gescoord. Dit keer weer door Jenny maar dit keer met een mooi schotje. Het fluitsignaal klonk en beide teams gingen de kleedkamer in met een stand van 2-5.

In de kleedkamer werd het team even duidelijk gemaakt dat het tempo te laag lag en dat we er de tweede helft wat harder in moesten gaan en ook vooral feller in de verdediging. Deze felheid in de verdediging neem je dan vanzelf mee naar de aanval waar je dan ook een stuk gevaarlijker kan worden. Buiten de kleedkamer gingen reserves Bart Scheffers en Lieke lekker schieten en Bart L en Martijn probeerde het ook op één been onder afkeurend oog van de ouders.

Beide teams kwamen de kleedkamer uit en de tweede helft kon beginnen. ODO mocht dit maal beginnen met de bal en maakte daar ook goed gebruik van. Net als in de eerste helft scoorde we uit onze eerste aanval een mooi afstandsschot. Dit maal kwam de bal uit de handen van Wouter. HKV probeerde tot aanvallen te komen maar we hadden geluisterd naar Michiel en in de verdediging namen we wat meer risico en haalden we ook de ballen er wat vaker tussenuit. Hierdoor maakten we het HKV heel moeilijk om aan te vallen. Niet zo veel later kon hierdoor de bal terug komen naar het aanvalsvak en daar opnieuw door de korf heel vallen. De schot van Bart V zorgde ervoor dat de stand op een 2-7 voorsprong kwam, we liepen uit. In de verdediging ging het goed, in de aanval ging het goed. En dit merkte je ook aan de spelers. Iedereen was lekker aan het spelen en er stond iets minder druk op de spelers waardoor we vrijer konden gaan korfballen. Dit resulteerde in het derde doelpunt van Max en drie minuten later ook in het derde doelpunt van Jenny. De stand stond nu zelfs al op 2-9. We gingen lekker en we probeerde Lennart nog tot scoren te laten komen maar hij wilde er maar niet in. Toen was het moment toch echt daar. Vijftien minuten voor het einde van de wedstrijd werd Lennart gewisseld voor Bart Scheffers. Lennart, bedankt! Het spel ging gewoon door en nog geen minuut na de wissel wist Cynthia de bal er van een meter of vier in te leggen door een slimme korte combinatie met de aangeef. We hadden de tien in ieder geval gehaald. Er vonden nog twee wissels plaats, namelijk Lieke voor Maaike en Sabine voor Jenny. Met twee nieuwe en frisse gezichten in het veld konden we er weer volle bak tegenaan en dat resulteerde na een klein doelpuntloos moment in de 2-11 door een afstandsschot van Bart V. Vijf minuten later en twee minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Anne er nog langs en legde ze de doorloop erin die het verschil op tien doelpunten bracht.

Al met al was het een goede wedstrijd. De tweede helft iets beter dan de eerste en dit is ook te zien in de score. Lennart en Bart bedankt voor het meespelen en de rest van het team: tot de volgende keer. Weet nog niet of dat dinsdag al is. Groetjeees!