Gemini 2 – ODO 5   8-13 op conditie gewonnen!

Door Rob van der Hak

Vanwege de voor sommige ODO leden ietwat cryptische inhoud van de verslagen, volgt als toege-voegde lezersservice een gesimpificeerde samenvatting voor de wat oudere spelende (soms alleen midweek, soms op zaterdag) leden van ODO, vrij naar stand up comedian avante le lettre J.v.Vl. te. M.:

 

Vandaag moesten we tegen Gemini uit Gouda. Wat een gekke naam! Het schijnt iets van tweelingen te betekenen, en dat heeft misschien weer iets te maken met het feit dat Jodan Boys en Ter Gouw ooit samen kwamen.In de sporthal was het lekker fris en al snel mocht Gemini de bal uitnemen. De bal en het spel gingen heen en weer en al snel gingen er ballen door de korf, bijna netjes om de beurt. Het ging niet zo lekker als vorige week en er werden dan ook behoorlijk wat liefkozingen heen en weer geroepen. In de rust (het stond al 5-5!) kregen we lekkere mandarijnen van Pien en vertelde Simon ons met hulp van de mandarijnen hoe we beter konden spelen. Vrolijk stapten wij het veld weer in en het werkte! Al snel stonden we met 6 – 10 voor, toen de scheidsrechter voor het laatst floot stond het 8-13.

 

ODO 8 mag nu afhaken…..

 

 

De heenreis van de met moississures bezette sporthal de Hofstede naar Gouda verliep anders dan we hadden verwacht. Vooraf waren er al diverse personages die met concrete en ook minder concrete redenen op eigen gelegenheid moesten gaan. Dat betekent toch wel een serieuze aanslag op het ritme van #5, waar normaliter 2x de Connexion bus wordt ingezet (een soort van ouderenvervoer) In eerste aanleg wordt er besloten om met enkelen op de fiets naar Maassluis te gaan (vanwege een futiele afsluiting bij de Oude Veiling) om aldaar de aansluiting op de Connexion bus te behalen. De Connexion bus vond het immers niet zinnig om eerst heel Maassluis door te rijden, bij de Sporthal de behoeftigen op te pikken, en dan weer via heel Maassluis de juiste snelweg op te zoeken.

Via whatsapp wordt dan gedelibreerd (ja) over wie er dan juist wle of juist niet zou moeten rijden en wordt zelfs het gebruik van deerniswekkende youtube fimpjes niet geschuwd. Uiteraard is de vooraf als haasje bestempelde haas dan het haasje, en worden ook per whatsapp de stalorders nog even uitgedeeld t.a.v. de invallers, spelerskaarten en -map. Aangekomen bij de Hofstede is het business as usual, staat Connexion (X2) voor de deur, is de spelersmap al lang opgeborgen en wordt je vragende blik beantwoordt met een St. Bernardshondslook. Affijn, we rijden. Tegen alle verwachtingen in (meestal luistert de chauffeur niet naar andere mensen, dit noemen ze een kwaliteit) wordt halverwege de C1000 ingezien dat de rij al heel erg lang is en wordt de toeristische route ingezet om ook de villa van hondstrouwe supportster A. v.d.E. te M. te kunnen aanschouwen. Na enige omzwervingen waarvan ik U de details maar zal besparen zijn we op de snelweg aanbeland en vraagt de chauffeur zich voor de zoveelste keer in zijn leven af rijdt die Wilhelmus nou voor ons of achter ons. De rit verloopt verder rustig (als A. v.d. E. te M. haar mond had gehouden) en tijdig bereiken we de Mammoet, ook weer zo´n grappige woordspeling. Aldaar heeft O.P. te L. zijn GPS zo nauwkeurig afgestemd op de onze dat hij vrijwel gelijktijdig met ons arriveert. De weledele S.H. te D.P. te M. is reeds eerder aldaar geland met een stationcar vol bio brandstof pellets. Een wanhopig uitziende whatsapp kreet ´waar blijven jullie´ doet ons besluiten om toch maar niet eerst de sporthal entourage in ons op te nemen maar direct door te lopen naar de kleedkamer, alwaar S.H. te D.P. te M. ons met een gelukzalige glimlach verwelkomt. Met dit keer het dames duo J.v.G. te M. (ja, dochter van Hansaplast) en M.B. te M. (ja, dochter van Jan) als invallers wordt de wedstrijdbespreking geweld aan gedaan. De eerste schermutselingen in het veld doen denken aan een blind audition vrij worstelen waarbij de scheids in een omgedraaide stoel zit en puffend, krakend, steunend zoekt #5 de weg naar een goede pot op de tatami. Moeizaam is niet het echt woord, de liefkozingen binnen het team vliegen over en weer en met sterk fronsende wenkbrauwen wordt de kleedkamer opgezocht bij een 5-5 stand. De reeds aangehaalde tactische uitleg met behulp van de mandarijnen doet het licht in de hersencellen weer ontsteken, en op een wat laf begin na speelt #5 een strakke 2e helft waarbij uiteindelijk op conditie -dankzij het periodiserend herstelvermogen- weer eens een overwegend uit iets oudere jongeren bestaand Gemini team wordt verslagen met een duidelijke 8 – 13 eindstand, onder begeleiding van de wave van A. v.d. E. te M. Een kort samenzijn in de patio van de sporthal na het douchen (ondanks het gebruik van Axe, geen -effect) werden nog even de laatste plooitjes gestreken en keerden we voldaan huiswaarts. We doen lekker mee in de hoogste reserve klasse na ODO 2…..

 

Rob