ODO LEGT TOP HET VUUR AAN DE SCHENEN.

Na de winst van vorige week op DES waren we ook gebrand op een overwinning op kampioenskandidaat TOP. Achteraf was het ook zeker mogelijk geweest, maar helaas niet gelukt. Na het voorstellen, wat in het water viel door een haperende microfoon, kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd was nog geen 20 seconde oud toen Sven voor ons de openingstreffer binnenschoot. TOP wist dit echter ook weer binnen de 1e minuut weer recht te zetten. Even later wist TOP hun 2e treffer te maken uit een verkregen stip. Het verschil werd uitgebreid naar 2 door Jeanine, die vanavond weer aardig scherp was. Sanne nam in de volgende aanval wraak door ook te scoren, waarmee we weer aansloten. TOP had even een scherp moment en wist in no time uit te lopen naar 2-5, voordat wij weer gingen scoren. Met een vrije bal van Mark en doelpunten van Sven en Thijs stonden we weer gelijk. Na een kwartier waren we dus weer in evenwicht, maar dat zou niet lang duren. TOP wist weer door een schot en een stip op voorsprong te komen en moesten wij weer in de achtervolging. Sven mocht een vrije bal nemen en maakte hieruit weer de aansluiting. De gelijkmaker wilde helaas niet vallen, waardoor TOP 5 minuten later hun 8e uit een doorloop en hun 9e vanaf de stip wisten te maken. In de laatste 5 minuten voor de rust werd het verschil door Mark en Sanne weer terug gebracht naar 1 en hing de gelijkmaker weer in de lucht. Het liep echter anders dan dat we gehoopt hadden en TOP wist op slag van rust het verschil weer op 2 te brengen.
In de rust werden de spelers weer bijgepraat en kregen nog wat tips om het TOP nog moeilijker te maken. De tegenstander was duidelijk ook op scherp gezet, want nu wisten zij na 20 seconde het verschil naar 3 te tillen. Dat ook ODO aanvallende dames heeft zijn ze in Arnemuiden intussen achter gekomen. Sanne had er in de 1e helft al 2 in liggen en nu was Iris haar tegenstandster te snel af en wist haar doorloop te scoren. Haar tegenstandster nam echter direct wraak door in de volgende aanval te scoren. Wij bleven knokken voor de punten en wilden TOP zeker niet te ver laten lopen. Thijs bracht met een schot het verschil weer terug op 2, maar dat was ook nu niet voor lang. TOP wist nu wat langere aanvallen neer te zetten en maakte het verschil weer 3 bij 10-13. Tot de 10e minuut in de 2e helft zouden beide ploegen om en om scoren, waardoor het 12-14 werd. Marije werd in de 11e minuut gewisseld door good old Jakomijn, om het eens over een andere boeg te proberen de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dit pakte echter anders uit, want de dames van TOP lieten weer even zien wat zij kunnen. Drie doelpunten van Nelleke, Jeanine en Petra brachten het verschil op 5 punten, wat voldoende bleek voor TOP om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er was echter nog een kwartier te gaan en wij lieten het nog niet bij zitten. De achtervolging werd ingezet met een stip van Sven en niet veel later schoot Jakomijn de 14-17 binnen. In de 20e minuut zou TOP haar laatste doelpunt scoren uit een schot van Jeanine, maar ook nu had Sanne haar revanche in de volgende aanval door zelf ook te scoren. Onze verdediging stond nu als een huis, waardoor de aanvallen van TOP niet meer het gewenste resultaat hadden. Wij waren echter ook niet zuiver in de afronding, waardoor we het gat niet meer gedicht kregen in de laatste 8 minuten. Sven zou nog een keer scoren vanaf de strafworpstip, waarmee ook direct de eindstand bepaalde op 16-18.
Al met al een prima wedstrijd met aan het eind tevreden gezichten op de tribune. De spelers hadden een beetje een gemengd gevoel. Voor ons gevoel hadden we deze pot ook kunnen winnen als we het gat geen 5 punten hadden laten worden. Met de vorm die we nu hebben kunnen we zeggen dat ODO zijn kansen op punten in deze zware poule zeker in eigen handen heeft. We zijn weer in staat om onze eigen wedstrijden te spelen en de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Eens kijken of we volgende week tegen onze andere Zeeuwse tegenstander, Fortis, wel punten kunnen pakken. Daarvoor moeten we wel anderhalf uur in de auto zitten, wat des te meer een reden is om de punten mee naar Maasland te nemen. Ik reken in Vlissingen niet op veel publiek uit Maasland, maar mocht u ons willen steunen en heeft u niets te doen op zaterdagavond dan bent u van harte welkom. De wedstrijd begint om 20:20 uur in sporthal De Baskenburg aan de pres.Roosenveldlaan 731 4383 NG in Vlissingen.