Weidevogels E4 – ODO E2 0 – 1

Door Marco

Hoi allemaal,

Vandaag vertrokken we zonder de vertrouwde gezichten van Sabine en Ronald naar Bleiswijk voor de wedstrijd tegen Weidevogels E4. Als hoofdcoach hadden we Rosalie’s vader (Werner), die kon namelijk erg goed met het wedstrijdformulier, de spelerskaarten, de hesjes en de shirtjes overweg . Zelf had ik gekozen om als hulpcoach aan de kant te staan. Nadat we aan de gammele picknicktafel onze tenues en schoenen in orde hadden gemaakt volgde nog een korte teambespreking. Eigenlijk hadden we maar één opdracht. We wilden graag winnen.

Al kort nadat we begonnen werd duidelijk dat het niet zo heel makkelijk ging dan bij de eerste wedstrijd tegen Weidevogels. De tegenstander kreeg niet veel kansen, maar ODO had zelf ook moeite om dicht bij de korf te komen. Na een paar losse veters, wat voetballen en wat kleine kansjes gingen we met 0-0 rusten en (hele zoete) limonade drinken. Toen kwam de donderspeech van de hoofdcoach (grapje). Hij vertelde dat we beter waren dan de tegenstander maar dat we er een schepje bovenop moesten doen om ook daadwerkelijk op voorsprong te kunnen komen.

Bij het begin van de tweede helft werd duidelijk dat iedereen ook echt wilde winnen want er kwamen steeds meer kansen. Er werd ook heel goed afgevangen. Daarvoor wil ik jullie nog een compliment geven, want zonder dat wij aanwijzingen hoefden te geven spraken jullie telkens met elkaar al af dat er iemand bij de korf moest afvangen. Bij het eerste aanvalsteam werd al een paar keer een poging tot scoren gedaan en zelfs een keer gescoord door Demi. Helaas werd deze score niet geteld door de scheidsrechter, omdat deze verdedigd was. Of dat wel echt zo was daar twijfelden de coaches van ODO wel een beetje aan. De laatste 10 minuten van de wedstrijd gaven jullie alles en dat werd uiteindelijk Weidevolgels teveel. De aanval speelde de bal steeds sneller rond, een paar keer werd een doorloop uitgevoerd en uiteindelijk was het Rowen die zich goed vrijgelopen had, goed de bal aangespeeld kreeg en een prachtig punt maakte. Eindelijk de verdiende 1-0. Verdedigend speelde ODO de wedstrijd goed uit en met nog 1 minuut te spelen verloor ODO de bal niet meer en floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Joepie, gewonnen !!!

Werner en ik, maar ook de supporters die erbij waren, willen jullie een groot compliment geven hoe jullie vandaag, zonder de echte trainers erbij, hebben gespeeld. Op naar de laatste, spannende thuiswedstrijd. Veel succes zaterdag.