Maassluis 2 – ODO 2   5-7

Door Mark Zegwaard

ODO 2 – Maassluis 2

Het was een prachtige dag voor een mooie pot korfbal. Lekker zonnetje, wind stil en niet al te warm. We mochten aantreden tegen het tweede van Maassluis, een echte streekderby. Na ons zou het eerste gaan spelen en er was veel publiek langs de lijn. Eigelijk alle randvoorwaarden om een leuke wedstrijd neer te zetten. Helaas begonnen we niet erg sterk. We maakten in de eerste aanvallen veel plaatsfouten, waardoor we de aanval niet iedere keer goed op konden zetten. Gelukkig gooide Eline wel direct de eerste vrijbal erin. Daarna duurde het lang voor de tweede treffer viel. Onze verdediging hield het keurig dicht en pas na een kwartier viel de 2-0 in het voordeel van ODO. Duidelijk was wel dat de doelpunten vandaag schaars waren. We gingen de rust in met een kleine voorsprong (ik geloof 3-4). Na rust werden er minder fouten gemaakt, maar de ballen vielen niet snel. Gelukkig schoot Maassluis ook niet met scherp. Hierdoor kwamen we met nog 10 minuten op de klok op een 7-4 voorsprong. In de laatste fase van de wedstrijd konden we lange aanvallen blijven spelen en ook nu hield de verdediging zeer goed stand. Uiteindelijk scoorde Maassluis nog eenmaal en dat bracht de eindstand op 5-7. Weinig doelpunten, maar wel zeer nuttige punten voor ODO 2. Laten we de lijn zo doorzetten en voor de zaal nog proberen hoger op de ranglijst te komen!