ODO STELT 2E PLAATS VEILIG TEGEN DE KAMPIOEN.

Nu het kampioenschap buiten ons bereik was, restte ons alleen nog de 2e plaats als schrale troost. Om dit voor elkaar te krijgen zat er maar één ding op en dat was winnen. Na de gezellige BBQ van afgelopen donderdag hadden de spelers er allemaal zin in. In de zaal verslikte de kampioen zich ook in ons en we wilde dat kunstje nog wel eens meemaken.
Bij zomerse temperaturen werd, na een lange introductie van de Ready spelers, de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter van Leeuwen uit Zoetermeer. Hoewel Ready al kampioen was, en we dus alleen voor de eer speelden, kozen zij er toch voor om te gaan achter verdedigen. Hierdoor was het even zoeken naar een gaatje, wat Tim na vijf minuten wist te vinden en de score voor ons opende. Even later mocht hij vanaf de strafworpstip aanleggen voor de 2e treffer, nadat Tamar met een overtreding van score was afgehouden. In de 8e minuut viel het eerste Ready doelpunt, maar Thijs bracht de marge weer op 2 toen hij vanaf de stip de 1-3 erin mocht gooien. De verdediging verslapte een beetje, waardoor Ready zich in de wedstrijd kon spelen en na drie scores op rij een voorsprong nam. Thijs zou dit met een schitterende doorloop weer rechttrekken. Ready wilde als kampioen natuurlijk niet verliezen en probeerde het nu over een andere boeg te gooien. De tegenstander wist hier een stip uit te halen, nadat Thijs door zijn tegenstander onder het kunstgras gelopen werd. Hierdoor kwam Ready weer op voorsprong, maar dat duurde ook deze keer maar heel kort. Tim wist weer gelijk te maken met een schot. Toch waren we in deze fase nog niet goed bij de les, want we gaven weer te gemakkelijk twee benutte kansen weg. Met nog 10 minuten op de klok tot de thee werd er door ons nog een eindsprintje ingezet, om voor de rust minimaal weer gelijk te komen. Dit lukte door doelpunten van Michiel en Tim, waarna Thijs ons weer op voorsprong zette. Dit werd door Ready weer weggepoetst, maar op slag van rust maakte Tim er met zijn 5e treffer weer 8-9 van.
In de kleedkamer werden weer de gebruikelijke tips gegeven en de spelers op scherp gezet, waarna we aan de 2e helft konden beginnen. Wij zouden nu met de wind in de rug aanvallen, dus konden we nu voor de korf gaan aanvallen. Het duurde even goed nog 4 minuten voordat Mchiel de korf wist te vinden. Hij scoorde uit een wegtrekballetje achter de korf. Babette wist in haar laatste wedstrijd voor ODO ook weer de korf te vinden, wat ons wat meer lucht gaf. Het verschil werd echter weer snel teruggebracht op 2 punten, wat Michiel binnen minuut weer vergrootte naar 3. Weer wist Ready een puntje dichterbij te kruipen, maar daar had Jakomijn een antwoord op en schoot de 10-13 er in. Zij werd meteen naar de kant gehaald en ontving uit de handen van Irma een bos bloemen, want ook Jakomijn gaat ons vlaggenschip helaas verlaten. De teams zouden de rest van de wedstrijd om en om scoren. Bij 11-14 was het de beurt aan Babette om bloemen en een applaus in ontvangst te nemen. Zij gaat ODO verlaten om in Pijnacker bij Avanti te gaan spelen. Als verrassing voor Irma hadden we ook Rick nog achter de hand. Hij kwam erin voor de “moegestreden” Michiel. Hij kreeg een bijzondere opdracht mee van Paul, welke hij ook perfect uitvoerde. Bij de volgende aanval van Ready werd hij door zijn tegenstander “tegen de grond gelopen”, waarna hij geblesseerd op de grond bleef liggen. Irma mocht dus in haar laatste wedstrijd haar zoon gaan oplappen in het veld. Bij Rick aangekomen werd zij met een knipoog ontvangen en kon hij weer opstaan. Ook bij de tegenstander werd er een publiekswissel gedaan voor de scheidende veteraan uit het team. In de slotfase kwam onze voorsprong niet meer in gevaar en zorgde Thijs met zijn schot voor een eindstand van 12-15. Scheidsrechter van Leeuwen keek op zijn horloge en floot voor de laatste keer vandaag.
Het seizoen zit er op. Er zijn nog wel wat plichtplegingen te doen en daarna kunnen we van een welverdiende vakantie gaan genieten. Supporters allemaal bedankt voor jullie aanmoedigingen.

We hopen jullie volgend seizoen weer tegen te komen langs de lijn.

Fijne vakantie allemaal en tot volgend seizoen, Arno.