ODO A1 – Excelsior (D) A2

Door Alex

ODO A1 – Excelsior A2 (10-9)

Vandaag was het de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2010-2011. Een seizoen wat begon op zaterdag 4 september 2010 met een wedstrijd tegen DES uit. De eerste winstpartij was binnen en er zouden er gelukkig nog wel een heel aantal volgen.

Vandaag dus de laatste wedstrijd. Na de zaal was de doelstelling om minimaal 11 punten te halen. Winst was derhalve noodzakelijk om deze doelstelling te behalen. Excelsior A2 uit Delft was de tegenstander, een ploeg die vorige week onverwacht kampioen was geworden door het verlies van hun concurrent GKV.

De eerste helft verliep moeizaam. Door een openingsbal van onze gasten stond er direct een 0-1 op het scorebord. Via doelpunten van Amber, Floor en Denise werd er een ruststand bereikt van 3-4. De doelstelling is nog haalbaar, maar dan is mee scoren over de heren wel een must. Door tegen die lange mannen uit Delft met flink wat druk naar binnen te spelen, moet dat gaan lukken.

Een kleine tegenvaller was de snelle tegengoal begin tweede helft, 3-5. Daarna was ODO echter de iets betere ploeg. Via mooie aanvallen met veel pressie naar binnen ontstonden uitstekende kansen. Via doelpunten van twee maal Thom, Eline met een mooie vrije bal en Rick met een wegtrekbal na een actie naar binnen toe van Martijn werd de voorsprong gepakt van 7-5. Daarna was het echter weer de beurt aan Excelsior, ook met 4 doelpunten op rij. Gevolg 7-9 achter met nog 20 minuten te spelen. Tijdens deze laatste periode waren er kansen over en weer, waarbij er iets meer scherpte bij ODO was. Met twee doelpunten op rij van afstand trok Jesse de stand weer gelijk en de winnende werd uiteindelijk gemaakt door Rick uit een doorloopbal na mooi aangeven van Maaike, 10-9.

Thom, Martijn M, Maaike, Thessa, Jacco en Martijn v V bedankt voor het invallen.

A1, het seizoen zit er op. Op het veld 17 punten uit 14 wedstrijden, resultaat een prima 3de plek na een moeizaam begin in 2010. In de zaal 1ste klasse gespeeld en met Veo en Eibernest / Vrolijk in de “play¬offs” geëindigd om degradatie te ontlopen. Na een enerverend slot in de tweede wedstrijd de 1ste klasse veilig gesteld en daarmee geëindigd op een 5de plaats. Al met al is het wat mij betreft een geweldig gezellig en sportief uitdagend seizoen geweest met mooie resultaten.

Allemaal alvast een fijne vakantie toegewenst. Iris, Floor en Eline zeggen de A-junioren vaarwel en gaan de strijd aan met de ‘grote mensen’. Veel plezier en succes.
Richting de rest van de spelers kan ik zeggen, tot 9 augustus. Ik hoop dat jullie dan weer fris en fruitig (en op conditie) aanwezig zijn.

A1 (inclusief de velen die deze groep aangevuld hebben), BEDANKT !!!