ODO MORST KOSTBARE PUNTEN TEGEN MOVADO.

Na twee competitieloze weekenden moesten weer aantreden voor het vervolg van de competitie. ODO was voor deze onderbreking lekker bezig met drie winstpartijen op rij. Belangrijk was deze lijn weer op te pikken, om de strijd om de titel levend te houden.

Onder het genot van een lekker zonnetje en een lekker briesje over het veld, werd de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter van der Bie. Hoewel de voorbereiding voor Thijs niet de beste was die je kunt wensen ( hij kwam direct van een begrafenis), was hij het toch die de score opende voor ODO door in de 2e minuut raak te schieten. Helaas werd ook de gelijkmaker van MOVADO direct gemaakt. Het andere vak wist het eerste gaatje van 2 te maken door doelpunten van Sanne en Tim. In de eerst volgende aanval maakte de tegenstander helaas weer de aansluiting, maar Thijs mocht, na een overtreding, onze 4e treffer vanaf de stip door de korf gooien. Aan de andere kant ging gelijk ook de bal op de stip, waardoor het weer 4-3 was. De scores volgende elkaar snel op in deze fase van de wedstrijd, want Sanne wist in dezelfde minuut onze 5e treffer binnen te schieten met en afstandschot zonder de korf te raken. De aansluiting werd weer gemaakt, maar nu zou ODO gaan werken aan een gaatje van 4 punten naar 9-5. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht. De verdediging verslapte echter een beetje, waardoor het binnen 10 minuten weer 9-8 stond. Het werd dus weer hoog tijd dat we zelf weer gingen scoren en het was wederom Thijs die weer voor wat lucht zorgde. Beide ploegen zouden voor de rust nog één keer scoren, zodat we de kleedkamers opzochten bij een 11-9 tussenstand.
Het was de spelers wel duidelijk dat we er nog niet waren. We raakten maar niet los van de tegenstander en, met de uitwedstrijd nog in het geheugen, wisten we dat er nog een zware 2e helft zou volgen. Geheel tegen onze planning in scoorden de tegenstander gelijk 2 maal, waardoor we weer op gelijke hoogte waren. Tim wist ons weer op voorsprong te zetten met een goed uitgespeelde doorloop, maar die werd vrijwel direct weer beantwoord. Vanaf dit punt nam MOVADO het initiatief en kwamen we voor het eerst op achterstand. Na tien minuten in de 2e helft stond er ineens 12-14 op het scorebord. Deze achterstand werd door Michiel weer rechtgezet, maar MOVADO beschikt over een heer die wel erg makkelijk scoorde vandaag. Hij werd keer op keer in stelling gebracht en wist zijn ploeg weer op een voorsprong van 2 punten te zetten. Sanne en Michiel trokken dit weer recht op 16-16.

De laatste 10 minuten zouden de ploegen om en om scoren, waarbij wij helaas steeds op achterstand kwamen. Toen het in de laatste minuut 18-18 werd, was het eigenlijk verstandiger geweest dat ene punt te koesteren. De ploeg bleef echter gedreven door een laaiend enthousiast publiek aanvallen. Hierbij werd de bal weer op een verkeerd moment geschoten, waardoor we balverlies leden. Natuurlijk werd de scherpschutter weer in stelling gebracht en wist uit een onmogelijke hoek de winnende treffer voor MOVADO te scoren. In de paar tellen die ons nog restte werd er niet meer gescoord. Dit betekend een duur punten verlies voor onze race naar het kampioenschap.
Hoewel de teleurstelling groot was bij het team, hebben we het nog helemaal in eigen hand. We maken het ons alleen weer niet makkelijk, want nu zullen we in de laatste 3 wedstrijden 6 punten moeten pakken. Wij hopen dat u als publiek in deze wedstrijden achter ons vlaggenschip gaat staan en ze naar de overwinningen gaat schreeuwen.

Volgende week is dat in Rotterdam, waar we tegen OZC gaan spelen om de punten. De thuiswedstrijd hebben we drie kwartier gedomineerd, maar toch in het laatste kwartier de wedstrijd uit handen gegeven. Dit zullen we dus nu beter moeten doen.