ODO WALST OVER KC DORDRECHT HEEN

Na de spannende wedstrijd van vorige week, stond deze week de wedstrijd tegen de hekkensluiter KC Dordrecht op het programma. De uitwedstrijd in september was niet zo spannend, want daar werden de Dortenaren met 9-20 aan de kant gezet. Onder een stralend zonnetje werd de wedstrijd in gefloten door scheidsrechter van der Bie, uit Vlaardingen. Binnen anderhalve minuut had Thijs de openingstreffer er al in liggen. Nou zegt dit nog niets, want dat gebeurde vorige week ook en toen vielen er uiteindelijk maar 8 doelpunten aan ODO zijde. Vandaag zou het echter beter lopen en vielen de ballen lekker door de korf. De dames zouden ook de nodige doelpunten voor hun rekening nemen. Babette was een minuutje later trefzeker, waarna het andere vak ging aanvallen. Zij brachten, via 3 treffers van Jakomijn, de stand op 4-0. KC Dordrecht zou in de volgende aanval iets terug doen, maar Babette hield de marge op 4 punten door ook weer raak te schieten. Na 10 minuten stond er al 6-2 op het scorebord, nadat de tegenstander een vrije bal verzilverd had en Michiel zijn 1e doelpunt scoorde. ODO zou de komende 20 minuten vijf maal op rij scoren, voordat de tegenstander de korf weer wist te vinden. Op slag van rust wisten Jakomijn en Tim de ruststand op een riante 13-3 te zetten. Een prima uitgangspunt voor de 2e helft.
Toch waarschuwde Paul om niet te nonchalant te worden en vooral goed te blijven korfballen. Er werd wat lacherig over de eindstand gespeculeerd en er werden wat cijfers genoemd. De 20 doelpunten van de uitwedstrijd moesten in ieder geval overtroffen worden. De tweede helft zou verder gaan waar we gebleven waren. ODO scoorden er lustig op los, terwijl de tegenstander alles uit de kast haalde om ons te stoppen. Wij waren in 17 minuten uitgelopen naar 21-3, voordat er een tegendoelpunt viel. Met zo’n grote voorsprong sluipt dan toch de nonchalance er in en als je zoveel ruimte krijgt schiet je wel eens op de verkeerde momenten. Hierdoor ging in het tweede deel van de 2e helft de scherpte er een beetje af, maar zouden we toch nog 7 keer de korf weten te vinden. De scheidsrechter floot uiteindelijk voor de laatste keer bij de stand 28-5. Met deze monsterscore hadden we toch geen rekening gehouden, na de moeizame wedstrijd van vorige week. Goed ook om te zien dat we met zijn allen de korf weten te vinden. Van de 28 doelpunten zijn er 12 door de dames gemaakt. Als ik op deze zondagavond op de Antilopen site kijk, zie ik dat we goede zaken gedaan hebben. Na het verlies van OZC tegen Juliana en ook de verloren wedstrijd van Ready tegen WION, staan we nu samen met WION op de 1e plaats in de poule. Onze volgende wedstrijd is tegen dat zelfde WOIN in Rotterdam op zaterdag 23 april. Dit is de zaterdag voor Pasen en door activiteiten van onze gastvereniging zal de wedstrijd al om 12:00 uur gespeeld worden. Schrijf het dus goed in uw agenda, als u ons wilt komen aanmoedigen bij deze belangrijke pot.