Good Vibrations

Door Dré

“En toen waren we weer buiten” zei de verteller. Van buiten naar binnen. De laatste zaalwedstrijd speelde #ODO 4 tegen #Vriendenschaar 3. Door een veelvoud aan oorzaken is deze wedstrijd nooit gerapporteerd in dit nog papieren periodiek. Het vierde een beetje van binnenuit kennende was het een vast een degelijke overwinning. Zo’n één waarbij de punten met de rust al zeker ware. Een beetje wat u gewend bent van het vierde. Of niet dan? De laatste speelronde maakte dat het vierde tweede is geworden met 21 punten. Op maar één punt achterstand van Nieuwerkerk, wat de laatste wedstrijd nog even verloor van rode lantaarn drager Germini. Een zure of knappe tweede plaatst? Ik kies dan voor het tweede. Weekliedje was dan ook niet voor niets het springerige en aanstekelijke Wreckin’ Bar (Ra, ra, ra) van The Vaccines. Hier zou trouwens een betoog passen over beste vierde klasse zaalploeg van ODO, maar dat soort teksten fits #ODO 4 niet echt.

“En toen waren we echt weer buiten” zei de verteller. Vorige week een oefenwedstrijd een heel eind richting Berlijn. Hoewel het niet bloedserieus en erg fanatiek aan toe ging een overwinning geboekt. En belangrijker de doelpuntjes vielen vrij makkelijk. Wat nog niet altijd vanzelfsprekend is op het veld. # ODO 4 had de moed te pakken. Weekliedje Beetlegum van Blur. Anti katerplaat van formaat.

Als ik de verhalen mag geloven waren er afgelopen donderdag tien spelers van het vierde op de training. Welhaast een record. Dat moet een mooi gezicht zijn geweest. De atletische lijven die zich gracieus over het in hel halogeenlicht badende kunstgras dansen. Dansen met de bal. Dansen voor elkaar. Voor de gelegenheid was Bram de choreograaf van dienst. Bedankt daarvoor.

“En toen waren we nog steeds weer buiten” zei de verteller. En buiten zoals buiten bedoeld is. Knetters wat een zon op 33 maart. Thuis hadden we gewonnen van KVS. Geen idee meer hoe, maar goed maar op bezoek bij KVS moest dat te herhalen zijn. Na wat minuten de warming up in het Haagse zonnetje aanvang van de wedstrijd. Deksels wat is de veld groot. En wat krijgen we nu weer, wie heeft gezegd dat KVS ballijnen mag verdedigen. Sodeju, dat wordt nog rennen ook vandaag. Begin is wat slaperig, maar alsof het hoort groeien we in de wedstrijd. Voorsprongetje van vier met de rust. Niks aan de hand. Ik liep al een beetje te denken aan welk weekliedje ik zou gaan kiezen. Een heerlijk zomers niks aan de hand muziekje. Het geijkte Shiny Happy People ofzo. Of het hierdoor kwam of gewoon door een andere interne danwel externe oorzaak stonden we kort na de rust nog maar twee punten voor. Hier en daar een tandje erbij, nog gerichter schieten en een foutarme verdediging zorgde voor een snelle correctie. Weer vier, vijf doelpunten voor. De doelpunten vielen snel in de slotfase. Zo snel dat ook eigenlijk niemand meer wist hoeveel het stond. De scheids hield het op 13-19. Zowaar een ruimere overwinning dan we dachten. Robin Wood is tevreden.

Komende zaterdag thuis om 17:00 tegen Pernix 4. Een goed verdedigende ploeg volgens mij. Alle reden om na het vlaggetjesship te blijven hangen op het terras. Bijvoorbeeld met wat heerlijke frieten uit de nieuwe keuken.