Die Haghe B1 – ODO B1   13-9

Door Mark

B1: Terugblik op een mooi zaalseizoen

Na een sterk veldseizoen, waar we knap kampioen werden mochten we in de zaal 1e klasse gaan spelen. ODO B1 startte erg sterk. Veel wedstrijden werden gewonnen, met veel passie, strijd en mooi korfbal. Jullie hebben echt als een team gepresteerd. Weten jullie nog de wedstrijd bij EKVA uit? We kwamen door een zwak begin direct achter. Met rust stonden we 4 of 5 doelpunten achter. Na rust hebben we gevochten voor wat we waard waren en wonnen die wedstrijd. Ook de erg fysieke wedstrijd tegen Valto thuis wonnen we. De uitwedstrijd tegen KVS was een erg lastige pot. KVS is een bekeken ploeg, die verzorgt speelt, strak verdedigd en net een stapje verder is dan wij. Daar verloren we dan ook terecht. Halverwege het zaalseizoen kwamen we een klein beetje in een dipje. De wedstrijden kantelden net de verkeerde kant op, het geluk was even aan onze tegenstanders. Maar, het plezier in het spelletje, de goede aanvallen, het geconcentreerd verdedigen bleef eigenlijk altijd terug komen! Natuurlijk liep het soms even niet, maar je moet natuurlijk niet vergeten dat we ook tegenstanders van formaat tegen zijn gekomen. Tegen Valto uit speelden we een dijk van een wedstrijd, het was weer superspannend (zoals bij vele wedstrijden) en de wedstrijd ging erg gelijk op. Helaas wist Valto vlak voor tijd de winnende te maken. Een aantal wedstrijden daarna hebben jullie tegen de koploper KVS laten zien wat jullie waard zijn. De eerste helft tegen KVS was er één om je vingers bij af te likken. We waren ontzettend geconcentreerd in de verdediging. We verdedigde strak, dicht op de tegenstander en we waren ontzettend gretig. Aanvallend was het lastig spelen tegen een goed verdedigend KVS. Toch kwamen we goed voor en gingen we met (ik dacht) 6-3 de rust in. De tweede helft zag je dat wij erg veel inspanning geleverd hadden en KVS kroop langzaam dichterbij. Uiteindelijk speel je 8-8 tegen de koploper. KVS heeft in deze hele competitie 2 punten laten liggen. Ik denk dat we trots mogen zijn dat wij er daarvan 1 hebben gehaald! Top! Over het algemeen hebben we echt hele leuke, spannende wedstrijden gespeeld, veel punten gepakt, het publiek heeft gesmuld, we hebben plezier gehad, met zijn allen hebben we gevochten voor de punten, we hebben gevarieerd kunnen spelen en, we zijn beter geworden. Jullie kunnen trots zijn op elkaar!