Die Haghe C1 – ODO C1   KAMPIOEN-WEDSTRIJD

Door Niek Dechering

hoi iedereen,

 

Zaterdag stond Die Haghe op het programma. we konden niet meer ingehaald worden dus we waren al kampioen. we willen natuurlijk wel ALLEEN kampioen worden maar dat zat er helaas niet in. 

 

opgewekt gingen we naar Den Haag. we waren wel een beetje laat zodat we maar een paar minuten konden inschieten. verder was er ook geen kleedkamer beschikbaar om het praatje te houden, maarja daar lag het niet aan. laten we de schijdsrechter maar niet beschuldigen want we zouden ook zonder moeten kunnen winnen (ingewikkelde zin;). maar nu over de wedstrijd:

 

DH (Die Haghe) nam de bal uit, speelde goed rond en scoorde meteen. daarna waren wij natuurlijk aan de beurt maar het lukte niet: bal onderschept en de tegenstander mag aanvallen. ze speelden weer goed rond etc. en scoorde. 2-0.  de aanval ging verdedigen en de verdediging ging aanvallen. we lieten ons niet over-rompelen en Lotte V scoorde een mooi afstandsschot. DH liep helaas weer uit. bij ons lukte het afmaken niet echt. we hadden veel meer kansen en we waren 100% fel. helaas gingen we met 5-3 de rust in (weet niet zeker…).  de scheids was ERG streng en maakte het ONS zo moeilijk mogelijk om NORMAAL aan te vallen: je raakt heel eventjes de paal aan omdat je weg-geduwd wordt en ja hoor, dat ,mag niet van de scheids. DH mag de bal uitnemen. zo zijn er nog veel meer dingen maar die noem ik maar niet.

 

2e helft, we gingen ze terug pakken! de man in het groen stak daar een stokje voor zodat we ons wel eerrruggg moesten inhouden met verdedigen. we gooiden de ene bal na de andere mis, en DH deed dat helaas niet. we kwamen dan ook flink achter te staan. na een misverstand onder de paal verloor ik mijn geduld en uitte ik mijn mening op de man in het groen (laat ik het netjes houden). de man in het groen was meteen boos en hield mij NOG beter in de gaten. 

zo stond het 7-3 voor DH en we wisten dat we alleen onze eer nog konden redden door de wedstrijd sportief te beeindigen en het gat zo klein mogelijk te maken. Lennart kwam erin om dat waar te maken. helaas had hij daar niet genoeg tijd voor :(.

—FLUITSINGNAAL—-

 

de wedstrijd was afgelopen. we wisten allemaal wat dit betekent: onze waar verdiende titel moeten delen met DH en Maasluis.  ik kan het toch niet laten om het misverstand op het einde van de wedstrijd ook nog te melden, daarom doe ik dat ook. we liepen het veld af, ik had de bal in mijn handen en gooide die naar de zij-kant van het veld, niet eens met agressieve bedoelingen. de man in het groen zag dat en riep: 'ga die bal onmiddelijk halen!' ik deed alsof ik het niet hoorde want ik had daar dus geen zin in. de man in het groen liep boos naar Anton en zij: 'als die bal niet ONMIDDELIJK gehaald wordt krijgt hij een gele kaart!' (kan dat??) Anton kon eigenlijk niets anders doen en ik haalde de bal maar. afgezien van dat allemaal was het nog steeds geen leuke wedstrijd. dit stukje wordt nu wel heel lang dus ik sluit het af.

 

tot de volgende training allemaal.

Niek

 

ps Lennart bedankt voor het invallen!! en het publiek bedankt voor het aanmoedigen. jullie waren beter te horen dan de DH supporters!