Voorbeschouwing zaterdag 12 maart

Door PR

Het einde van het zaalseizoen is alweer in zicht. Voor de meeste teams staat vandaag de laatste wedstrijd op het programma. Tijd om de balans op de maken: was het een geslaagd zaalseizoen? Zijn er misschien nog prijzen te halen? Of is er nog het gevaar van degradatie?

 

ODO E1 bijt het spits af tegen Ready E1. Hopelijk staat de E1 uitgeslapen aan de start, want de tegenstander is overtuigend kampioen geworden in deze poule. Misschien lukt het de E1 om te stunten en in de laatste wedstrijd nog twee puntjes af te pakken van Ready.

 

We slaan een paar leeftijdscategorieën over en gaan verder met de B2. De B2 staat gedeeld eerste en is dus nog volop in de race voor het  kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te gaan, staat ODO samen met Valto fier aan kop. Het is zaak om de resterende wedstrijden te winnen en te hopen op een misstap van Valto. Vandaag tegen VEO is er dus maar één opdracht: Winnen!

 

ODO C2 en C3 kunnen terugkijken op een moeizame zaalcompetitie. De teams hadden het lastig, maar pikten ook hun overwinningen mee. Vandaag tegen Ready en Avanti zijn er weer kansen! 

 

Voor ODO A2 eindigde het seizoen in mineur. Lange tijd was het  kampioenschap haalbaar, maar van de laatste drie wedstrijden werd er maar eentje gewonnen. Daarmee is de eerste plek onbereikbaar

geworden. Tegen KVS kan er alleen nog om de eer gestreden worden.

 

Hoewel de A1 veel leuke wedstrijden heeft gespeeld, staat het maar op een zevende plek. VEO A2 is vandaag de tegenstander. De ploeg uit  Voorburg staat op een zesde plek met twee punten meer. Alleen een overwinning is voor ODO genoeg om op gelijke hoogte te komen en  misschien degradatie te ontlopen.

 

Voor ODO 7 en tegenstander Meervogels staat er niks meer op het spel. De ploegen kunnen zonder druk spelen en er een mooie wedstrijd van maken.

 

ODO 4 en 5 hebben beide een mooi zaalseizoen achter de rug. De mix van jong en nog jonger talent is ideaal en zorgde voor veel overwinningen. Vandaag staat er niks meer op het spel. Alleen de eer en de sportieve plicht. 

 

ODO 2 heeft een wisselvallig zaalseizoen achter de rug. De start was veelbelovend, maar door een zwakker slot van de competitie is ODO 2 afgezakt naar een degradatieplek. Toch zijn er nog kansen op lijfsbehoud in de laatste wedstrijd tegen Albatros 2. De nummer 6 KCC heeft maar één punt meer en heeft als nadeel dat ze tegen de koploper spelen. Als KCC punten laat liggen, kan ODO op gelijke hoogte komen. Alle steun is welkom om ODO naar de overwinning te schreeuwen tegen Albatros.

 

Het slotakkoord van vandaag is voor Het Vlaggenschip. Begin januari stond ODO 1 nog laatste, maar met een sterke serie de maanden daarna speelde het team zich veilig. Vandaag komt Albatros op bezoek. Albatros is de enige ploeg waar ODO 1 nog niet van heeft gewonnen deze competitie. Een mooie uitdaging om de competitie mee af te sluiten!

 

Veel kijkplezier!

Thijs